Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení do jednoho okruhu elektrokabeláže

Koupil jsem skener a je v návodu napsáno toto:

Nepoužívejte zásuvky zapojené v okruhu, ve kterém jsou zapojeny kopírky nebo větrací systémy, které se pravidelně zapínají a vypínají.

Uměl by mi někdo vysvětlit, co si pod tím mám představit? Děkuji

Předmět Autor Datum
V návodoch sú veci, ktoré máš pri čítaní preskočiť. Toto je jedna z nich. Okrem toho: Máš doma vetra… nový
ok 22.02.2021 02:53
ok
Protože se při zapínání a vypínání těchto spotřebičů mohou vyskytnout pulsy lezoucí po síti, které z… nový
Rce 22.02.2021 03:03
Rce
Jen doplním, že toto má smysl řešit v profi segmentu a tak podobně. Pokud si tazatel koupil domácí s… nový
Moas 22.02.2021 07:12
Moas
Kopirky maji docela odber a obecne elektromotory pri rozbehu klidne berou nasobne vic, nez pri "norm… nový
gilhad 22.02.2021 03:09
gilhad
Děkuji všem za odpovědi, něco takového jsem si myslel. Mám jistič: 1×15,0 A Ptal jsem se u distribuc… nový
luxs 22.02.2021 17:56
luxs
Pred prepäťovú ochranu digitálnych xindlov, TV, apod. osaď do šaltra 230V napríklad; KEMOT SER-500,… poslední
Nuda 22.02.2021 18:50
Nuda

V návodoch sú veci, ktoré máš pri čítaní preskočiť. Toto je jedna z nich. Okrem toho: Máš doma vetrací systém, ktorý nemá svoj vlastný okruh a je zapojený na okruhu kde chceš pripojiť skener? Máš okrem skenera a tlačiarne na tomto okruhu ešte aj samostatnú kopírku ktorá sa pravidelne zapína a vypína? A čo si máš pod tým predstaviť? Číňana, ktorý použil na preklad amerického návodu google prekladač najprv do čínštiny a potom tento čínsky preklad do češtiny.

Kopirky maji docela odber a obecne elektromotory pri rozbehu klidne berou nasobne vic, nez pri "normalni praci" - jo, klidne si k tomu prihod i pracky a vykonne chladici systemy ...

Vyrobce asi chce naznacit, ze nahle kolisani napeti tomu nemusi svedcit a taky ze muze ovlivnovat kvalitu vysledku.

Mel jsem pod palcem male pocitace (jo, skenery, kopirky atd maji v sobe taky pocitace, i mobily jsou pocitace a vubec veskera trochu chytrejsi elektronika neco takoveho v sobe ma), co se pravidelne restartovaly (nebo presly do nejakeho divneho stavu), kdyz rano do prodejny prisli zamestnanci a nahodili svetla, vzduchotechniku a podobne ... proste chvili nebylo v siti dost vykonu pro vsechny ...

Nejspis ti doma nehrozi nic strasneho (az na mozna par zmrsenych scanu, kdyz manzelka pusti pracku ve spatnou chvili), ale vyrobce se proste jisti proti reklamacim - normalni zakaznik tohle doma nejspis nedokaze dodrzet a pokud mu to blbe oskanuje "dulezity dopis od sefa", tak je vyrobce z obliga ...

Děkuji všem za odpovědi, něco takového jsem si myslel. Mám jistič: 1×15,0 A
Ptal jsem se u distribuce a víc mi nechtějí (nemohou) navýšit, dům je v historickém centru a museli by navyšovat pro celý dům. Každý týden se stane, že někdo na patře vyhodí pojistky (nejspíš po zapnutí myčky, sušičky, digestoře, rychlovarné konvice apod.).

Je pravda, že musím mít většinu spotřebičů standardně vyplých, dodržovat určité zásady a např. nezapínat společně myčku a pračku.

V dvojzásuvce v pracovně mám záložní zdroj APC a druhou přepěťovou ochranu, v nich jsou: modem, router, switch, stolní počítač, notebook, VoIP telefon, tři tiskárny (2x laser, 1x inkoustovka), dva monitory, reprobedny, plochý skener, dokumentový skener, bezpečnostní IP kamera, stolní lampa, televizor, skartovačka a nabíječka do mobilu a tabletu.

A v návodu k dokumentovému skeneru (Epson DS-870) jsem právě našel tuto větu: Nepoužívejte zásuvky zapojené v okruhu, ve kterém jsou zapojeny kopírky nebo větrací systémy, které se pravidelně zapínají a vypínají.
Teoreticky lze za kopírku považovat dvě multifunkční tiskárny, jedna je barevná, jedna černobílá, kopíruju na obou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru