Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ovladač nefunguje kvůli uvolněným bateriím.

Dobrý den,

Už delší dobu mám problém s ovladačem od set-top boxu. Občas přestane fungovat a musím s tím klepnout o ruku, aby se zase chytl.

Příčinu jsem objevil čistě náhodou, když jsem kontroloval, jestli nejsou vybyté baterie, které se velice snadno uvolní tak moc, že se kontakt úplně přeruší a ovladač přestane fungovat.

Nevíte, prosím Vás, jak to opravit? Napadlo mě pouze nacpat dovnitř papír, ale skoro vůbec to nepomohlo.

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Omlouvám se, zapomněl jsem zde napsat, že jsem to nakonec vyřešil použitím fólie místo papíru, ktero… nový
MichalDM 02.03.2021 16:12
MichalDM
Pokud se týká volnosti baterií co se týká pohybu do stran tak je stačí obalit leukoplastí či jakouko… nový
nerady 02.03.2021 20:05
nerady
Jedna zkušenost s tímto problémem.Mamce věčně nešel ovladač,stále jsem napínal pružinky,trvalo to do… poslední
Lubomír 03.03.2021 11:52
Lubomír

Pokud se týká volnosti baterií co se týká pohybu do stran tak je stačí obalit leukoplastí či jakoukoliv lepící páskou, gumičkou nebo vložit kus lepící těsnící pásky co se používá na dodatečné těsnění dveří či oken, nebo molitan. Co se týká kontaktů tak už to zde bylo řečeno (očistit kontakty, natáhnout pružinku, dát alobal atd.).

Jedna zkušenost s tímto problémem.Mamce věčně nešel ovladač,stále jsem napínal pružinky,trvalo to dost dlouho,prostě mnohokráte.Až jednoho dne jsem náhodou objevil jádro pudla.Při návštěvě mojí dcery u mamky jsem byl také,chodila k ní velice často,dcera si sedla ke stolku ke kafi a její nervozita udělala své.Vzala do ruky ovladač ,televize vypnuta,ovladačem si poklepávala o druhou ruku,těžké baterie přes pružinu udělají své.Při úderu odpruží svoji vahou a prudce se vrátí zpět na kontakty,pracuje to jako ve vedlejší diskuzi řešený pružinový důlčik.Takto po pár návštěvách vždy postupně kontakty odehnuty.Dostala poučení a světe div se,ovladač už běhal leta OK.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru