Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kapková závlaha - jaké čerpadlo

nevíte náhodou jak funguje průsaková hadice na povrchu to je jasný , ale v zemi ? Když kvůli tlaku na hadici v zemi kolem hadice třeba 10 cm nad hadicí ta voda ani neproleze nebo se mílím .
Potom se chci zeptat jak ji čistíte aby další rok prosakovala a to je hlavní
problém !!!
Někde jsem četl ocet , a přípravek na vodní kámen , ale nalít to do hadice , nebo do sudu , ale to by toho muselo být i když hadici stočím tak zabírá dost místa ABY BYLA CELÁ PONOŘENÁ V ROSTOKU . Ona hadice venku prosakuje je to vidět , ale pod zemí moc nechce po 1 roku provozu i když je jako netknutá dobrá vzhledově i ta drahá 800-900/15m . Zdá se mi , že se zanese blátíčkem a neprosakuje nebo málo
Já mám Güde GDT 901. v 1000 l nádobě který jsou spojený do serie 3x.3000 litrů vody z okapu ( když neprší dodám vodu do nádob ze studně) . Časový spínač 3x za den sepne jen na chvíli třeba 2 min jen doplnit a na tlakovat vodu do hadic 100m , pak to teče samospádem přes zavlazovaci-pocitac z lídlu https://www.lidl.cz/p/parkside-zavlazovaci-pocitac/p100344906 který si čas nastavím jak potřebuji , jinak by okolo 2-3 dnů bylo po vodě. 15 M PRŮSAKY mám na půl přeřízli na jednom konci zaslepený a druhá strana je napojena na rozdělovník , z důvodů tlaku vody nebot na hadici 15 m tak na konci by toho samospádem moc neteklo proto raději kratší hadice a víc na rozdělovník zapojit .Můžete mi napsat radši sem zkušenosti s čištěním snad to nevyhazujete !
zavody@seznam.cz

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny