Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nater dlazby v koupelne

Ahoj vsichni, budu rada pokud mi tu naky sikovny kutil poradi. Rozhodla jsem se v pronajmu udelat hezkou koupelnu, setrim korunky. Rozhodnuti padlo pro nater dlazdicek, ktery se posledni dobou stava velkym histem. Prosim poradite mi, zda puvodni stare leskle dlazdicky obrousit. Pripadne cim - zda pro zenskou staci naky smirkovy papir. Dale jakou by jste prip. doporucili penetraci a postup. Diky moc Vam vsem.

Předmět Autor Datum
Myslím, že nějaké broušení není potřeba. Jen dokonalé očištění a hlavně odmaštění. Mrkni např. sem:…
host 25.01.2021 07:01
host
Krasny den, mockrat dekuji. Ja projela vsechny mozne odkazy vc. toho tretiho ale nekde to obrouseni…
Jolanka 25.01.2021 12:06
Jolanka
Na nátěr dlaždic bych se osobně vykašlal. Buď koupelnu pořádně vydrhnout a vyčistit a nebo dlaždice…
nerady 25.01.2021 11:43
nerady
Dobry den, nevim, proc pisete o souhlasu...to samozrejme mam. Ptam se na to, zda nejdrive obrousit n…
Jolanka 25.01.2021 12:02
Jolanka
Penetraci zadnou, to je uplny nesmysl. Dukladne ocistit a odmastit. Jestli chcete mit jistotu, ze to…
re4zon 25.01.2021 13:48
re4zon
Mockrat dekuji za radu ;) Spoustu lidi to ma nafocene na netu a vypada to hezky ale vsichni to meli…
Jolanka 25.01.2021 15:02
Jolanka
Myslím si, že to stačí odmastit a je to jako nový poslední
Radek Verucci 27.01.2021 15:10
Radek Verucci

Krasny den, mockrat dekuji. Ja projela vsechny mozne odkazy vc. toho tretiho ale nekde to obrouseni doporucuji jinde jen penetrace. Ale nevim, ktera penetrace je nejlepsi v tomto pripade? Schvalene vse mam, majitel mi s tim chce i vypomoct a asistovat. S tim problem nemam. Je to hodne stara koupelna jeste z dob me prababicky....ty typicke stare, zelene dlazdicky, uz jsou na nich videt skvrny a o kompletne novou koupelnu zajem nemam, nebot by se mi tim zvysil najem a na to take penize nemam. Potrebuji jen pomoct a poradit jak spravne tu dlazbu natrit aby se to neloupalo 🙏🙏🙏

Na nátěr dlaždic bych se osobně vykašlal. Buď koupelnu pořádně vydrhnout a vyčistit a nebo dlaždice vyměnit. Jak píše "Host" určitě se nejprve zeptat a dostat souhlas od vlastníka. Nátěry které jsou v odkazech jsou epoxidové a v podstatě už neodstranitelné bez položení nové dlažby. Pokud se jedná pouze o podlahu tak si myslím, že pokud to výškové poměry umožní, položil bych novou dlažbu na tu starou.

Penetraci zadnou, to je uplny nesmysl. Dukladne ocistit a odmastit. Jestli chcete mit jistotu, ze to bude drzet, prebrouseni je vhodne, klidne rucne papirem zrnitosti 200 a vic, min by udelalo ryhy. Dvouslozkovy bych nedaval, stejne tak cokoliv na bazi redidla, bez vhodneho respiratoru se tam udusite. Jedine neco na vodni bazi.
Ale fakt si rozmyslete, jestli takovou opicarnu chcete absolvovat. Zadna velka krasa to nebude, nerovnosti a pripadne praskliny budou videt i pod naterem. Obrousit to bude dost prace, precizne natrit taky. Nez delat takove polovicate "vylepseni", radsi bych nalepil novy obklad na to, za stovku metr se da v akci sehnat a nalepit a zasparovat to neni zadna velka veda, pokud to nemusi byt dokonale. Pripadne opatrne osekat a nalepit. Nevim, proc by vam mel nekdo zvysovat cenu najmu, kdyz si to udelate sama. Nebo to fakt vydrhnete a pretrete si jen spary, to udela taky dost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru