Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou popínavou rostlinu na plot- pletivo?

Zdravím ,dokázal by mně někdo poradit,jakou nějakou pnoucí okrasnou kytku vysadit podél 3D plotu aby to vypadalo hezky?Chtěl jsem původně vysázat Thúje,ale to je moc práce ,proto bych potřeboval vysadit něco,co je celoroční a vypadá to dobře a bude to co nejvíce bezúdržbové.Někdo má Břečťan ...ale to se mně moc nelíbí...Myslel jsem třeba vysadit nějaké malé smrčky...ale moc se v tom nevyznám ,proto budu rád za vaše typy....

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podľa môjho objektívneho názoru je vhodný popínavý brečťan na pletive. Síce opadáva nonstop celoroč… poslední
Nuda 25.01.2021 11:07
Nuda

Podľa môjho objektívneho názoru je vhodný popínavý brečťan na pletive.

Síce opadáva nonstop celoročne lístie ako blbé, ak ho necháš zakvitne, plody, bobule ti operenci roznesú po celom okolí, že by si parcelu, stavby, prístupové chodníky obrastenú semenáčmi brečtana po desiatich rokoch nepoznal, ale brečťan je možné lištovou, zastihávacou mašinou vkusne zostrihávať, omladzovať, skracovať, "kosiť", aby neprerastal do šírky čím sa po strihu každoročne obnovia mladé letorasy s novým, svetlozeleným, zahusteným olistením. Na skorú jar máš nové, svetlozelené olistenie. Po hlbšom reze lištovou mašinou na neskorú jeseň síce blbo hlboký strih, ako po nízko nastavenej trávne kosačke vypadá, ale brečtan má jedinečný spôsob obnovy, rastie, vyháňa popínavé výhonky takmer celoročne, už od teploty 0°C.

https://www.toppredaj.com/KRAFT-DELE-KD1763-AKU-NOZNICE-NA-ZIVY-PLOT-460mm-X-SERIES-d1473.htm

Ak máš dostupných 230V, radšej ber strihač na napájanie zo siete káblom.

Každý živý plot či popínavé rastliny je nutné minimálne 1x do roka, po sezóne ak je vyzreté drevo korigovať, upraviť, inak ťa vytlačí z útulného domova.

U konifer je detto nutný pravidelný strih, aby sa v reze zahustil. Tam, kde nedopadá osvit je rastlinstvo ihličnanov nadobro mŕtve, suché, a ak spravíš strihom omylom dieru smerom k viacročnému obrastu, už sa neobnoví, nevyženie, neobrastie. U brečťanu toto nehrozí, je nezničiteľný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru