Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabíjení robotického vysavače.

Nevím jak jsi došel na to, že do docku jde i po nabití baterie na 100% stále stejný proud. To je nesmysl. Pokud ale stále vycházíš pouze z toho, že se Ti nevypíná ta nějaká "chytrá" zásuvka a srovnáváš to pouze s ukazatelem nabíjení a nabití na vysavači, tak je možné, že i když to na vysavači ukazuje že už je baterie nabitá, tak ještě není nabíjení ukončeno. Někdy jsou mezi těmi údaji a snímanými hodnotami které to identifikují, značné rozdíly. Nech to nabíjet, i přes identifikaci že je úplně nabito, déle a pak uvidíš.
Nebo si do přívodu (zřejmě je přes napájecí zdroj, tak na stranu NN) připoj multimetr a měřením proudu si to můžeš ověřit. Pokud tedy se s tím chceš "bavit". ;-) Ale opravdu tyhle vysavače mohou a mají být přes dock připojeny stále.
Ale pokud jej, na napájeném docku, nebudeš mít stále osazen, nebo z jiného důvodu jej nebudeš používat, případně bude "osazován" k "práci" ručně, za určitou dobu (několik dní), pak je dobré jej vypnout hlavním vypínačem (pokud jej má). A u LiIon baterií, v tomto případě, nemusíš mít obavy z velkého "samovybíjení". Vydrží nabitá měsíce a s velmi malým poklesem napětí (kapacity). ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny