Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabíjení robotického vysavače.

Pokud je v tom LiIon baterie, tak její provoz není v podstatě možný, bez řídicí elektroniky, která je zpravidla uvnitř samotné baterie. Tedy sama ukončí nabíjení po dosažení napětí. Přebíjení tedy není možné a pokud výrobce něco takového píše, je to nesmysl. Ten pokles napětí a vypnutí zásuvky, jsi asi měl na mysli proud, ne?
Systém robota pokud je aktivní tak i v klidu může brát dost velký proud, který se odčerpá z baterie, pokud není napájen z dokovací stanice. Ten proud sice není tak velký jako při činnosti, ale zase delší dobu, třeba dva dny, pokud je nabíjení odpojeno.
Proud který odebírá ze sítě nabíječka, nemusí vždy korespondovat s tím, jestli probíhá nabíjení, či nikoliv.
Záleží i na tom, jak je řešen síťový napáječ. Pokud by to byl spínaný zdroj, pravděpodobně by se to proudově projevilo. Ale jedná se jen o malé velikosti proudu, tak jestli to zásuvka rozliší.
Ale pokud by napáječ byl ještě s klasickým trafem, tak mám zjištěno, že většina adaptérů tohoto typu, bere ze sítě skoro stejný proud na prázdno, jako s jmenovitou zátěží. Je to dáno velkým sycením jádra, aby se dosáhlo malých rozměrů trafa. Tedy na prázdno trafo hřeje jako při zatížení. Tedy se odběr na výstupu skoro na proudu vstupu neprojeví. Také se jedná o velkou jalovou složku, která trafo bez odběru zatěžuje proudem.
Nechal bych stroj trvale napájený, asi na to je stavěný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny