Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem plynový kotel - nastavení teploty a spotřeba plynu

Termofyzikálny zákon nepustí.

Je úspornejšie nastaviť nižšiu teplotu obehového média i keď vzniká subjektívny dojem časovo dlhšieho spaľovania plynu. Lenže regulátor plynu riadi tento proces spaľovania na základe ohrevu média. Pri nižšom plameni je o.i. nižší odvod horúcich spalín smerom do komína apod.

Koeficient prechodového tepla cez obvodové murivo, zasklenie, zatesnenie je nutné vykurovať než sa vypne termostat. Termostaty, čidlá v interiéri majú svoju zotrvačnosť. Preto pri pozvoľnom ohreve vzduchu zareagujú včas odpojením horenia.

Teplota obehovej vody kvôli zamedzeniu a tvorbe kondenzu vodných pár na rebrách výparníku kotla, by mala dosiahnuť spodnú hranicu min. 60°C čo najrýchlejšie, než sa spustí elektromagnetickým ventilom smerom do obehovej sústavy. Pri 40°C média je dlhšia doba odparenia kondenzu vodných pár na rebrách výparníka, ktoré spôsobujú spolu so sírou, dehtom, CO2 z plynu koróziu.

Tiež záleží od nastavenia spaľovacích horákov, céres plynu, intenzita horenia sa síce reguluje automaticky pri moderných, inteligentných, riadiacou jednotkou riadených kotloch na základe prietoku média, tlaku v sústave, dosiahnutej teploty snímanej na antikoro výparníku a celkovej teploty vody v radiátoroch.

Radiátory sú dnes prežitok, plytvanie energiu. Podlahové, krytálové kúrenie má vyššiu účinnosť pri celkovej tepelnej pohode v interiéri pri relatívne a pocitovo tepelnej pohode nižšej teploty v miestnosti, než pri radiátorovom okurovaní.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny