Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak spravedlivě odečítat proud ze zásuvky ve společném sklepě/kočárkárně?

Ahoj, mám zajímavý dotaz.

Chtěli bychom si ve sklepních prostorách / kočárkárně našeho bytového domu udělat zásuvku pro nabíjení elektrovozítek, ale nejsme schopni vymyslet, jak to udělat s měřením a odečtem proudu. Sousedi jsou samozřejmě proti v případě, že tam bude jen zásuvka - to by si proud mohl odebírat kdokoli a jakkoli. Já bych tam zásuvku zbudovat chtěl a chtěl bych taky, aby to bylo spravedlivé, aby mi mohli nějak spotřebu napočítat, ale zároveň aby nikdo jiný nemohl spotřebovávat proud a hodit to na mě. Ideální by bylo, kdyby si každý byt mohl pod nějakou svou identifikací odebrat proud dle potřeby.

Neexistuje nějaký elektroměr s čipem, který by zapnul proud po zadání určitého např. čtyřciferného kódu a pak by vyhodil nějakou "databázi odběrů", rozlišených právě podle zadaných přístupových kódů?

Nebo jak by se toto dalo jinak vyřešit? Je jednoduché do sklepa dotáhnout elektřinu, ale sousedi budou brečet kvůli tomu odběru :-)

Děkuji za všechny rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Můžete to řešit mincovním elektroměrem jak je v prvním odkazu, ale bude se to týkat pouze jedné zásu… poslední
nerady 14.01.2021 11:21
nerady

Můžete to řešit mincovním elektroměrem jak je v prvním odkazu, ale bude se to týkat pouze jedné zásuvky. Můžete to také řešit jedním normálním elektroměrem a následně u každé zamykatelné zásuvky odpočtový elektroměr což se domnívám bude nejlevnější řešení a bude možné napájet více strojů. Zamykání zásuvek udělat tak aby i když tam bude zasunuta vidlice na nabíjení nešlo ji vytáhnou a manipulovat cizí osobou. Zda to tak lze při dodržení všech předpisů ale nevím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru