Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké zpožďovací relé najít a kde pro čerpadlo ve studni???

Dobří lidé moc se omlouvám, že obtěžuji, ale potřeboval bych poradit (nejlépe odkazem) jaké relé použít. Nejlépe na 230V na lištu v rozvaděči, ale to není podmínkou, přinejhorším může být i na 12V jako modul. Aby seplo 230V a alespoň 10A. Nejlépe i s pomocnými kontakty pro světýlko, či pískač. Jde mi o to, abych mohl nastavit, že když mu tlakový spínač sepne 230V, tak abych si na něm mohl nastavit cca 5 až 15 minut a pak vypnulo čerpadlo ve studni (to kdyby začal v noci protékat záchod – což se už mnohokráte stalo a nebo jsme moc dlouho sprchovali hadicí pejsky v horku a nebo zalévali. Až by po této době buď rozepnulo navždy (dalo se připnout buď rozsvícení kontrolky nebo pískače) a musel jsem hledat závadu a nahodit ho ručně tlačítkem nebo by umožnilo tlakovému spínači ho sepnout cca za 30min lépe až 45min až 1 hodinu. Pokud bude tlakový spínač sepnutý, ale zase jen na pár mnou nastavených minut a zase by čekalo. Současné čerpadlo mělo příkon tuším okolo 1kW, (než odešlo hned po záruce), ale nové bude mít příkon alespoň o 1/3 vyšší, až na něj našetříme. Neměl bych to psát, ale celá rodina trpí průjmy a tak spotřeba vody z řádu je obrovská. Moc děkuji za jaký koli odkaz. Michal

P.S. Tento odkaz zasílám, ale vůbec tomu nerozumím
https://www.ergate.cz/rele-a-spinaci-technika/casova-rele/multifunkcni-casove-rele-600xu-a-1-cu-21921.html

Předmět Autor Datum
Absolútne nerozumiem dotazu, o čo ti ide. Máte dizentériu (sračku) celá rozvetvená rodina a ty ich… nový
Nuda 12.01.2021 20:19
Nuda
To zní jako nesmyslné zadání. Pokud je cílem ochrana proti běhu na prázdno, používám místo prefabrik… poslední
nocturne.op.15 12.01.2021 20:51
nocturne.op.15

Absolútne nerozumiem dotazu, o čo ti ide.

Máte dizentériu (sračku) celá rozvetvená rodina a ty ich chceš nechať v posratých plienkach sedieť pri teplom domácom kozube bez splachovača, odpojením napájania čerpadla? Hustýýý.

V prípade, ak preteká ventil do WC misy, je nutné tento vadný xindel opraviť, vymeniť. Halierová záležitosť.

Ak móooc často kúpeš čoklov alebo sa často kúpeš podobne, ako ten topiaci sa Maďar v hlbokom jazere neovládajúc Slovenský jazyk s jeho zúfalým jakotom smerom na breh v rámci jeho záchrany pred utopením: "Posledný raz kúpem", potom ti radím jedine Frekvenčný menič, ktorý funguje, ako dokonalá ochrana čerpadla pred zadretím behu na sucho, výpadkom fázy, prehriatím motora apod. západných, imperialistických, amerických vymoženosti:

napr.:
https://vyboelectric.sk/obchod/frekvencny-menic-standard-e550-2s0015/

Ideálne bude k absolútnej ochrane domácej vodárne s plynulou reguláciou obehu s ostatnými ochranami pre sľušných, poctivých, pracovitých, ineligentných občanov, je na doživotie kúpiť si komplet takýto xindel:

https://www.kdgarden.sk/domaca-vodaren-leo-s-frekvencnym-menicom-mac550-products-3684-16.aspx

https://ivatoshop.sk/automaticka-domaca-vodaren-grundfos-scala2---s-frekvencnym-menicom-d1751

Ešte nič lepšie na svete nevymysleli.

Marginálne k tvojmu časovému relé, čo je nemysliteľný nonsens:

Ak máš klasickú domácu vodáreň s natlakovanou expanzkou vo výtlakovej potrubnej sústave za čerpadlom (čo nutne musí byť kvôli rozhraniu spínaniu tlakového spínača v tolerancii spodného a horného tlaku +/- cca 2bar), muselo ti vo výtoku (hadice, batérie) po vypadnutí čerpadla "strieľať" vzduch spolu s vodou v potrubí až do vyfučania obsahu expanzky. Main Gáááát. Zavolaj si nejakého inštalatéra, vodára, síce dnes je to čistá lúza nakvasených tupcov s gebuľou nad mobilmi, ale medzi staršími ročníkmi sa niekto snáď nájde.

V prípade havárie potrubia by si musel disponovať čidlom vlhkosti v podlahe po celej chalupe, spárovené do série s okruhom čerpadla, aby sa odpojil okruh siete a vyplo napájanie tlakového čerpadla. (alebo aby sa uzatvoril elektromagentický ventil tlakového okruhu v prípade, ak by čidlo nasnímalo vodu na podlahe).

To zní jako nesmyslné zadání. Pokud je cílem ochrana proti běhu na prázdno, používám místo prefabrikované vodárny digitální tlakový spínač + obyčejnou tlakovku správně natlakovanou. .

Spínač mám tenhle: http://www.seceza.cz/zbozi/prislusenstvi/pro-vodarny/tlakove-spinace/dpc-10-digitalni-tlakovy-spinac

P.S.: tu sračku by to asi fakt chtělo řešit, třeba ji máte z té vody...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru