Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba pracovního stolu

Zdravím, rozhodl jsem se pro stavbu stolu do dílny/garáže. Jako stavební materiál bych zvolil asi jekl 30x30x3. Při délce stolu cca 135 cm a rozdělení 2:1 (6 nohou - v 1/3 šuplíky, ve 2/3 vložená dvoukřídlá skřínka z DTD). Stůl bude pravděpodobně "zavětrován" po stranách a vzadu šikmou vzpěrou. Co jsem počítal, tak při předpokládaném zatížení na desku cca 100 kg max bude maximální průhyb 2 mm, což je si myslím fajn. Nemá někdo doma něco podobného z těchto jeklů? Pravda, většinou všichni volí 40x40 profil, ale to bude pro mé použití asi jako kanon na vrabce. Jakákoliv připomínka vítána.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, pokud budete kupovat materiál a ještě výrobu zadávat, potom bych se raději podíval na baz… nový
pařez 13.01.2021 15:03
pařez
Materiál není problém, spíše není čím svařit, tak to budu muset zadat, anebo koupit mašinu. nový
trtr 13.01.2021 16:58
trtr
Pokud je to tak a chceš se nějakému kutění věnovat, stejně dříve či později bude svářečka dobrá. A p… poslední
pařez 13.01.2021 18:46
pařez

Dobrý den, pokud budete kupovat materiál a ještě výrobu zadávat, potom bych se raději podíval na bazar na starší ponky. Jsou za rozumnou cenu a kostra ,pracovní deska a zásuvky, budou ze silnějšího materiálu. Takže bude za méně peněz, víc muziky.

Pokud je to tak a chceš se nějakému kutění věnovat, stejně dříve či později bude svářečka dobrá. A pokud bydlíš v domku tak i nutná. Proč ji tedy nekoupit teď a na stole se nenaučit základy. Zrovna profily jekl a L se pěkně vaří. Za mě tedy koupit a dělat 👍. Samozřejmě inventor je paráda, ale osobně ( i když mě možná ostatní ukamenují) i obyč. Trafo za pár korun na běžnou občasnou práci a hlavně na učení taky postačí. Dříve všichni vařili trafem, pár jich mělo usměrňovač a šikulové udělali kde co.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru