Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mech na severní straně střechy

Vtáčie výkaly, výkaly domácej hydiny sú si zložením velice podobné, akurát guano obsahuje viac fosforu v chelátovej forme z dôvodu konzumácie morských živočíchov, rýb a iných potvor v podobe lastúrnikov u migrujúcich vtákov, prípadne hmyzu u netopierov. Preto je tak po dobu tisíce rokov sedimetov "skamenené" guano žiadané u bio pestovateľov plodín. Hoštické hnojivá guano pridávajú ako bonus do dehydrovaných maštalnách granulí.

V každom prípade výkaly z kloaky kadejakých "vrabčiakov", holubov, hrdličiek, hydiny, kohútov či iných operencov hopsajúcich po sedlových, azbestocementových, eternitových strechách a zvetralých pálených škridlách (hlavne ak vedie elektrický kábel ponad strechu slúžiac ako odpočinková rozhľadňa, bidlo pre operence), tvorí po oxidácii so vzdušnou vlhkosťou vynikajúce hnojivo nielen pre machy, lišajníky, ale aj pre semená rastlín.

Stačí aplikovať na takúto krytinu silný roztok (min. dve kilá na 10l vody) zelenej skalice (síran železnatý) a je po dobu piatich rokov pokoj od machov, lišajníkov..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny