Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WiFi vypínač na světla - bezpečnost v dřevostavbě

Zdravím, máte někdo zkušenost s WiFi vypínači světel? Např. něco takového.
Docela mě láká to zkusit, ale trochu se obávám použití v dřevostavbě. Vím, že zajiskřit může i obyčejný vypínač, ale není u tohoto riziko případného požáru vyšší? Přeci jen kvůli wifi je vypínač neustále "pod napětím", takže předpokládám, že se může i ve standby více zahřívat a riziko zkratu či dokonce vzplanutí bude asi vyšší, co?

Předmět Autor Datum
tam bude dost nepříjemná montáž vypínače, musí být rozdělávací: je nutný přivedený nulák, vodiče se…
lední brtník 02.01.2021 03:32
lední brtník
Ahoj, mám s nimi zkušenost, taky mám dřevostavbu a je to OK, má to všechny certifikace, tak že by se…
Aleš79 02.01.2021 10:44
Aleš79
Pokud použiješ vhodnou instalační krabici, určenou pro montáž do hořlavých podkladů, provedeš montáž…
George63 02.01.2021 11:02
George63
Bojim se těchto krámů. Jako čehokoli komunikujícího s nějakým obskurním webserverem. Prakticky žádná… poslední
Rusofil 02.01.2021 14:29
Rusofil

tam bude dost nepříjemná montáž vypínače, musí být rozdělávací: je nutný přivedený nulák, vodiče se zezadu připojí a namačkají kolem + za krabicí, nemají dobře okótovanou hloubku.

jiná možnost je pořídit si lustr s ovládacími wifičurenostmi:
https://www.solight.cz/solight-led-smart-wifi-stropni-svetlo-28w-1960lm-3000-6000k-kulate-38cm-detail-1II6000201.aspx
já ho koupil kdesi v akci, zatím čeká na montáž.

Pokud použiješ vhodnou instalační krabici, určenou pro montáž do hořlavých podkladů, provedeš montáž odborně, jak je určeno pro montáž elektrických zařízení do hořlavých podkladů (vodiče, uzávěry vývodů krabice) a případně ji i dokola ještě "obsádruješ", tedy ji uložíš do "sádrového lože", tak žádné nebezpečí nehrozí. Podstatně větším nebezpečím bývají zásuvky, na něž jsou stále připojená zařízení s většími příkony a rovněž za nepřítomnosti majitele (topidla, pračky a podobně).

Bojim se těchto krámů. Jako čehokoli komunikujícího s nějakým obskurním webserverem. Prakticky žádná z aplikací v moderním smfonu nekomunikuje přímo s ovládaným zařízením. Zařízení se (většinou samo)připojí k serveru a server pak komunikuje s Vaším chytrolínem. Výhody pro řízení životnosti spínače, výrobce má trh v hrsti - server kdykoli vypnou a "chytrý" spinač přechytračil majitele, který musí koupit jiný, nový. Pokud je to jinak (komunikace DIREKT smartfoun - vypínač) a napíšete mi o tom, koupím si jej také. Ale svinská lednová taškařice předvedená recivou (viz. horní banner na reciva.com, bezostyšně ODSuzující starší zařízení k smrti) mě odrazuje od všeho kloudování a spoléhání se na "výhodná řešení vzdálené správy"!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru