Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kombinovaný bojler - regulace

Kup si na aliexpresu dva tyhle termostatické regulátory. Zvol si napájecí napětí 110-220V AC (mají u něj blbě napsáno DC). Výstup mají relátkem s kontaktem na napětí 230V/10A. Stavitelné jsou mezi -50 do + 110 st.C. S dalšími možnostmi nastavení (diference mezi vyp./zap., funkci topení/chlazení a ještě další). Snímání teploty je termistorem, který je maličký a je napojen dvojlinkou, kterou si můžeš i prodloužit, pokud bude potřeba. Oba regulátory si umístíš kde to bude vhodné a čidla rovněž. Zapnutí čerpadla bude jedním, prvním, nastaveným na teplotu cca těch 60 st.C a s volbou funkce "chlazení". Jeho čidlo na akumulačce. Takže je kontakt při nižší teplotě rozepnut a při dostoupení nastavené teploty kontakt sepne čerpadlo ("chladí"). A druhým, nastaveným na tu teplotu 70 st.C, s čidlem na tom malém měděném kolínku na výstupu bojleru. Tento bude nastaven na funkci "topení". Takže kontakt je, při nižší teplotě, sepnut a při dostoupení nastavené teploty rozepne. Kontakty zapojeny za sebou (do serie) a do okruhu fáze čerpadla. Diferenci nastavit na 1 st.C. Takže, pokud je teplota na vstupu (akumulačka) nižší než 60 st.C je první relé rozepnuto a druhé sepnuto. Po dostoupení teploty na prvním na 60 st.C toto sepne a čerpadlo poběží, pokud by na něm nedošlo k poklesu na 59 st.C. A po dostoupení teploty na druhém (kolínko na výstupu bojleru) na 70 st.C, toto druhé rozepne a vypne čerpadlo. Pokud teplota na něm poklesne na 69 st.C opět sepne. Nastavování je poměrně jednoduché a teploty aktuální i teploty nastavení se zobrazují na digitálním displeji. A vyjde Tě to na cca 250,- Kč. Pouze spěchej s nákupem, od poloviny roku to bude podstatně dražší o DPH a clo. Dodací lhůta cca 1 měsíc.
Dají se občas sehnat i od kluků na Aukru, ovšem cena je většinou více jak dvojnásobná + poštovné. Ale pokud je má "na skladě" (nutno ověřit), pak je dodají většinou i do 3 dnů.
Já těchto typů termostatů používám již dlouho a víc (ve vestavném provedení), pro různé aplikace, od spínání topení, ventilů otopných soustav, pro výměnu vadných termostatů v chladničkách, chladících ventilátorů, bazénových čerpadel s kolektory a.t.d.

https://www.aliexpress.com/item/4001360907120.html?spm=a2g0o.detail.1000023.1.102637eaqmenIi

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny