Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kurenie a akumulacna nadrz

Vyjadri sa presne, či chceš si iba všeobecne pokecať?

Akumulačný boiler s hadom je výhodný napríklad pre kotle na tuhé palivo a pre splynovacie kotle, aby sa v prípade vypnutia izbových termostatov alebo pri krytalových (podlahovýh) kúreniach do trubiek necpala silne predohriata voda z kotla do obehovej sústavy, ale aby sa elektromagnetickým ventilom spínaný a riadený potrubným termostatom, nasmerovala sekundárnym okruhom voda z kotla do hada boilera, kde sa akumuluje teplota vody do zásoby pod tlakom cca 3bar, zohriata trebárs na teplotu 95°C. Ak vyhasne, scípne kotol, použije sa táto naakumulovaná voda do ohrevnej sústavy, znovu plne automaticky, zopnutím izbových termostatov a spustením obehového čerpadla určené pre sústavu kúrenia ak klesne teplota v interiéri chalupy.

https://www.kvalitnytovar.sk/bojlery-a-ohrievace-vody?sort=4&page=3#googtrans(sk)

Detto sa využije pri solárnej fotovoltaike. V našich zemepisných podmienkach je to číre šaškovanie, ihranie sa machrovaním kolektormi na streche.

Ak kúriš plynom, moderným, procesorom riadeným kotlom, je dodatočný akumulačný kotol úplne zbytočný. Ešte pri elektrike s využitím lacnej tarify by sa dalo s odretými ušami o nejakom takomto riešení uvažovať, lenže je tu dlhodobá návratnosť pri cenách za takýto plne automatický HW reťazec.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny