Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proudové omezení laboratorního zdroje

1) ten zdroj může být konstruovaný na režim proudového omezení: jestli dodržuje výstupní proud ti může zaručit jen tajný výrobce tvého tajného zdroje.
2) otázkou je, co je pro tebe ohromný kondenzátor, když i jeho hodnotu tajíš. spínaný měnič skutečně nic ohromného nepotřebuje, tam má smysl velký kond jen na vstupu.

konkrétní regulátor 60V/6A: https://www.youtube.com/watch?v=0yimA8j1mrM
3) ani s tím přesné dodržení bez první vybíjecí špičky nenastavíš, o tvém kondenzátoru mluví pak ve streamu: https://www.youtube.com/watch?t=4500&v=70jXFCJnrRU&feature=youtu.be
čili když s tím testuješ pouhý polovodičový přechod, nejspíš ho odděláš, protože nechceš tušit co děláš, jen kupuješ další zdroje (vybije se rychlostí tau, rovnici znáš).
naznačené řešení tu je: nemůže tam být štítek z číny, aby to chránilo před lidským omezením.
i v tom streamu nastavoval pro rozsvícení ledky nižší výstupní napětí a zachránilo ji hlavně to, že měl kvůli blízkým vývodům zkratnuté krokodýly, kam se mu vybila špička.

kdybys to měl jen pro nějaké dvě pevné hodnoty (napětí/proud), uděláš si to sám. bude mít vyšší vnitřní odpor, menší kapacitu, ať co nejvíc potlačíš výstupní špičku.
ale nebudeš používat špičkově až 3A zdroj na testování polovodičů a divit se.

lineární zdroje nám jaksi vymizely, jsou těžké a drahé, zákazník za to nechce platit. chceš navíc stabilizovat napětí i proud a bez přechodových jevů. a levně. a vodotrysk.
obyčejné lineární zdroje (kvůli potlačení rušení při měření) jsem do práce navrhoval sám, právě proto že už nejsou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny