Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hydroizolacia pivnice

Ahoj,
Mam na zahrade pivnicu poskladanu zo stropnych panelov. Vrchna cast je nad terenom cca 50cm. Panely nie su z bokov vobec izolovane a ani mi to nejak nevadi.
Co mi ale vadi, nie je zaizolovany ani strop a medzi panelmi presakuje voda a kvapka mi to na uskladnene veci.
Otazka teda znie, aku pouzut izolaciu na stropnu cast, aby som.ju mohol prihrnut zeminou ? Pripadne len strkom ? Obycajnu lepenku mozem zahrnut hlinou ? Zas to nemusi byt uplne tesne, z bokov aj tak vlhkost prechadzat bude. Zas na druhej strane, nechcem aby mi tam kvapkala a stekala voda po strope. Ze je vnutri vlhko od spodu, to mi nejak nevadi, len to kvapkanie zo stropu.
Vdaka,
Mato

Předmět Autor Datum
nalep ipu,alebo kup kvalitnu zakryvaciu plachtu.
jimbim 27.12.2020 15:25
jimbim
Z horní stran nalep kvalitní IPU, přehni ji i přes rohy aby se ti pod ní nedostala voda. Pokud to ne…
nerady 27.12.2020 15:42
nerady
Dej tam stresni nebo jezirkovou folii s presahem na boky par cm a mas klid do smrti.
re4zon 27.12.2020 20:11
re4zon
Musíš najprv panely zaarmovať kari rohožou, zaliať aspoň 6cm hrubým poterom, zagletovať povrch počas…
Nuda 27.12.2020 21:10
Nuda
Vdaka za radu, beton na to davat istotne nebudem, ale ako vravis, zistil som ze teraz v zime sa tie…
Matfej 01.01.2021 12:08
Matfej
Ahojte este raz, Cizedam tam IPU, alebojazierkovu, to by sommal poriesene. Zistujem ale, ze nielen z…
Matfej 01.01.2021 12:11
Matfej
V prvním dotazu píšeš, že to chceš zahrnout zeminou. Nevím co tam chceš mít uloženo a kde máš sklep… poslední
nerady 01.01.2021 16:36
nerady

Z horní stran nalep kvalitní IPU, přehni ji i přes rohy aby se ti pod ní nedostala voda. Pokud to nechceš zasypávat tak použij IPU s posypem a vnitřní kostrou, která se používá na střechy. Pokud to budeš chtít zasypávat tak to zasyp zeminou bez kamenů nebo pískem. IPU svařuj propanbutanovým hořákem tak aby se ti ani v místě spoje nedostala mezi ní voda.

Musíš najprv panely zaarmovať kari rohožou, zaliať aspoň 6cm hrubým poterom, zagletovať povrch počas tvrdnutia betónu cementom, po zaschnutí napenetrovať povrch asfaltovým penetrákom Alp na ktorý natiahni izoláciu proti vlhkosti.

Krycia zemina položená na izolácii nesmie obsahovať ostré šutre, ideálne ílovitá, zemito piesčitá pôda.

Izolácia by mala byť nalepená aj z bočnej strany panelov na cementovú, pálenú omietku založená v jednom kuse pod pôdu aspoň 50cm do terénu zasypaná odvodňovacím, drenážnym makadamom. Osobne by som navozil do výšky takejto pivničky zeminu, šikmo až po povrch prekladov strechy, aby zvnútra pivnica nepremŕzala, nerosili sa panely nad povrchom terénu z dôvodu tepelného mosta.

Ahojte este raz,
Cizedam tam IPU, alebojazierkovu, to by sommal poriesene.
Zistujem ale, ze nielen ze zateka, aleaj sastrop rosi. Cizeto potrebujem zaizolovat. Zrejme asi styrodurom, nie ? Aku asi hrubku zvolit?

V prvním dotazu píšeš, že to chceš zahrnout zeminou. Nevím co tam chceš mít uloženo a kde máš sklep v Komárně či v Tatrách a zda ti bude vadit mráz ve sklepě či ne. Napiš k čemu by sklep měl sloužit a v jakém podnebním prostoru se nalézá a jakou vrstvou zeminy ho chceš zahrnout. Určitě ale udělej větrací komínek na druhé straně od dveří. Musíš si uvědomit, že pokud bude vrstva zeminy dostatečná tak nebudeš muset provádět dodatečnou tepelnou izolaci. Pokud bude slabá tak budeš muset udělat izolaci i na bocích, které ti nyní ční 50 cm nad terénem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru