Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč přestává po delší době připojení fungovat, zobrazovat znaky, displej zobrazovače?

Rovněž zdravím a přeji hezký svátky.
Co se týká mého "problémku", není celkem podstatný. Rovněž jej řeším více-méně pro zábavu. Ta dokovací stanice, pro funkci nabíjení, pracuje dobře i bez toho displeje a možností jeho nastavování. Ono je to důležité pouze v případě, že bych chtěl naprogramovat automatické vyjíždění toho robovysavače v určitou konkrétní dobu. Ale toho v podstatě nepoužívám a vždy jej spíše postavím do prostoru, který chci uklízet a spustím jej na půl hodiny ručně.
Ale jsem někdy "comprlich" a když by něco mělo fungovat, tak se snažím, aby to fungovalo.:-D
Ty integráče vytáhnu a očistím, a do spojů stříknu kontaktol. Rovněž na ty kondíky mám podezření, tak se uvidí a když bude čas a chuť tak je proměřím. Co se týká studeňáků, ty jsou celkem vyloučeny, spoje jsou přehledné (pouze průchody přes desku-dvojstranná ne, ale zde bych asi závadu nehledal). Jen je mi divný, že napětí ze základní desky se i v případě nefunkčnosti displeje nemění (je stále +5V) ale vždy se jenom změní napětí natěch přístupových bodech-pinech, přímo pod displejem.
Pokud funguje normálně a je sepnuto SW tlačítkem vypinače, znaky jsou viditelné a je tam +2,4V, pokud je tímto vypnuto, znaky zmizí a je tam +5V. Ale pokud je nefunkční (nezobrazují se znaky) tak je tam stále těch +5V a vůbec to nereaguje na zapnutí toho SW tlačítka vypinače. To mi není nějak jasný. Problém je trochu v tom, že ještě pořádně nechápu princip toho způsobu "ovládání" těch tekutejch krystalů.;-)
Jinak rovněž musím občas řešit "priority", takže jsme na tom asi obdobně. Já tedy jako SD.:))

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny