Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojler Dražice - teplá voda teče slabým proudem

Každopádně bude v bojleru kupa kotelního kamene, chtělo by to vyčistit. Ale myslím si, že příčina malého průtoku vody to nebude.
Je potřeba zjistit, jestli se jedná o malý tlak, nebo omezený průtok. Pokud se pustí teplá voda naplno, teče hned málo, nebo vteřinku teče hodně a pak zeslábne? To by svědčilo spíš o omezeném průtoku. Zarostlé trubky (ale to po sedmi letech by bylo moc brzo), u pákových baterií v přípojkách jsou sítka, právě na teplé vodě bývají zanesená. Pokud by byl malý tlak, dalo by se to poznat třeba tak, že se pokusit výtok ucpat rukou a porovnat tlak na teplé a studené vodě. Pokud by se například dala teplá voda udržet, je to malý tlak.
V případě malého tlaku jako takového, není moc možností, kde by se ztratil.
Ale, nemělo by to tak být, ale někdy se namontuje do systému redukční ventil jen před bojler.
Pokud by to tak bylo, lze předpokládat vadu redukčního ventilu. Může být zarostlý vlivem tvrdé vody a nefunguje správně. Někdy pomůže z vrchu, kde je stavěcí šroub, malým kladívkem klepat na toto místo, razantně ale s citem.
Pokud už toto ventil neuvolní, pustit výtok vody z baterie (teplá) naplno a stavěcím šroubem točit až do ubrání tlaku a potom zase zpět do velkého tlaku. přitom poklepávat na ventil. Většinou se funkce obnoví. Pokud ventil funguje,musí jít regulovat tlak. Pokud na štelování nereaguje, je vadný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny