Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem myčka Baumatic - chyba vypouštění po mytí, ale hadice i čerpadlo ok..

Dobrý den, máme myčku Baumatic bfd40w. Po mycím programu zahlásí chybu vypouštění a vypne se. Na začátku napustí vodu, proběhne předmytí, vypustí vodu.. Znovu napustí, proběhne mytí a když má začít vypouštět, začne pípat a bliká intenzivní program, což podle manuálu znamená "příliš dlouhé vypouštění". Odmontovali jsme vypouštěcí hadici, vyčistili, ucpaná nebyla. Rozebrali motorek čerpadla, vše čisté, zvuk normální. Nepomohlo. Nemáte někdo stejnou zkušenost a nevíte, co s tím? Asi něco v elektronice? Díky!!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak prozatím vyřešeno.. uvidíme na jak dlouho. Žádný viditelný problém jsem nenašla ani v mechanice…
SG 21.12.2020 20:36
SG
Předpokládám, že regenerační sůl do odvápňovače používáte, máte jej nastavený podle místní tvrdosti… poslední
Moas 22.12.2020 06:58
Moas

Tak prozatím vyřešeno.. uvidíme na jak dlouho. Žádný viditelný problém jsem nenašla ani v mechanice ani v elektronice, tak jsem zkusila staré dobré češtění kyselinou citronovou.. Opakovaně jsem ji pouštěla prázdnou s citronovkou místo tablety, když se sekla, pustila jsem holt znovu s další citronovkou. Po třech cyklech dojela do konce bez seknutí. Ještě jsem to párkrát zopakovala pro jistotu a zatím jede. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru