Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení kanalizace

Zdravím, koupil jsem staronový baráček a bohužel jsem se setkal s tím že kanalizace je vedená silnější rourou do menší. Nejsem žádný odborník, ale tak nějak bych řekl že se mi to podařilo napojit, jen řeším jak je na fotu ta přesuvka a do ní je vložená redukce /160/100/ tak zda ta redukce není do přesuvky strčená moc daleko. Všiml jsem si toho až pozdě kdy už mám vše napojené. Zkoušel jsem to již prolévat vodou vše drží, ale jen bych chtěl znát názor někoho jiného zda to mám předelat.....a dále se chci zeptat. V nějakém napojení těchto kanalizačních trubek jsem se dočetl že se mají vsunou jen několik cm kdy tedy já je vsunul co to šlo tak jestli jsem něco udělal špatně...ZDA TO MÁM PŘEDĚLAT? Moc děkuji za info!!

Předmět Autor Datum
Je to v pořádku. Škoda že se nevysadila 160 z páteře když už je to takhle vykopané. To se přímo nabí…
sHpy00n 15.12.2020 20:45
sHpy00n
Dobrý večer, moc děkuji za odpověd. Zcela s Vámi souhlasím, ale když jsem viděl jak jsem byl překvap…
Pavel Veverka 16.12.2020 23:11
Pavel Veverka
Co bych tam určitě udělal - vložil čistící kus. Pokud by se ti zdál drahý tak tam vlož T kus a na ně…
nerady 16.12.2020 21:12
nerady
Dobrý večer, moc děkuji za odpověd. O tom že je nějaký čistící mezikus jsem vůbec nevěděl...zatím tí…
Pavel Veverka 16.12.2020 23:14
Pavel Veverka
Ono když to jde z tlustší do tenčí, tak se to ucpávat bude, pakli tam poteče něco jiného, než voda.…
Rce 16.12.2020 23:57
Rce
V tom prípade elektrikou, fázou 230V na dlhom majzlíku nacpatom do vlhkej pôdy, nachytať vylezené ží…
Nuda 17.12.2020 17:26
Nuda
Tohle trochu pomůže od bordelu ze střechy. poslední
čumil old 17.12.2020 18:55
čumil old

Dobrý večer, moc děkuji za odpověd. Zcela s Vámi souhlasím, ale když jsem viděl jak jsem byl překvapen jak se s tou 160cm rourou špatně pracuje a navíc celá ta páteř jak píšete je pod betonem..když by k ní byl lepší přístup, ale takto jsem to vzdal...jak se znám mne by to prasklo a to bych šílel....ještě jednou moc moc děkuji a přeji hezký večer...Veverka Ps: zatím tím půjde jen deštovka

Co bych tam určitě udělal - vložil čistící kus. Pokud by se ti zdál drahý tak tam vlož T kus a na něj nasaď kus roury se zátkou vyvedenou na úroveň terénu. Pokud se ti to někdy později ucpe tak jen koukneš a uvidíš. Pokud ten T kus dáš hned k tomu zúžení tak to možná budeš moc při ucpání i pročistit.

Dobrý večer, moc děkuji za odpověd. O tom že je nějaký čistící mezikus jsem vůbec nevěděl...zatím tím půjde pouze deštovka , ale jak jsem koukal ten čistící kus by se mi tam opravdu hodil...letos již nemám sil ale příští rok....zatím děkuji a rovnou s přáním hezkých svátků..Veverka

Ono když to jde z tlustší do tenčí, tak se to ucpávat bude, pakli tam poteče něco jiného, než voda. No, i v dešťovce (předpokládám se střechy) může být listí a všelijaký humus a ten se v tom zúžení může zacpávat, takže čistící kus se bude hodit na prošťuchování. Jinak se nemusíš bát úniku vody, když se to zahází, zalepí se to ještě jílem a to by musel být sakra tlak, aby to nějak teklo.

V tom prípade elektrikou, fázou 230V na dlhom majzlíku nacpatom do vlhkej pôdy, nachytať vylezené žížaly zo zeme a za hrsť ich jemne vodou spláchuť do ucpatej kanalizácie. Rastlinný odpad dážďovky vyčistia, vyžerú.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru