Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrické zásuvky - nedostatočné napätie

Mám problém z nedostatočným napätím na zásuvkach, je to asi dva dni dozadu čo mi začala zapínať a vypínať televízia, červené kontrolky na zástrčkách začali blikať. Zistil som že v obývačke a spálni je neuveriteľne nízke napätie na zásuvkách. Normálne by tam malo byť 230 V. Stupačka ide z obývačky tam je zástrčka č.1 a tá má 140 V pričom posledná zásuvka v spálni má len č.3 116 V. K zástrčke č.2 sa neviem dostať lebo je za vstavanou skrinkou. S takým problémom som sa ešte nestretol, teraz 9 dní do vianoc. Keď som zavolal do elektrárni, kvôli covid-19 nechodia na výjazdy ale poradili mi dotiahnuť skrutky na zásuvkách. Nepomohlo to, skúšal som skontrolovať svorkovnice, vymenil som dokonca jednu čo už bola hrdzavá. Nevedel by mi niekto poradiť?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mi to připadá na přerušený nulák. Snižované napěti vzniká patrně skrz jiné spotřebiče, připojené do…
Rce 16.12.2020 00:37
Rce
Presne tak privodny kábel z ističa ide k svorkovnici (Len 200 V) odtiaľ ide k zásuvke č. 1 (Len 140…
TomasD 16.12.2020 11:25
TomasD
Chtělo by to proměřit nulák proti zemi, třeba proti ustřednímu topení. Bacha, může tě to solidně pok… poslední
Rce 16.12.2020 23:59
Rce

Presne tak privodny kábel z ističa ide k svorkovnici (Len 200 V) odtiaľ ide k zásuvke č. 1 (Len 140 V) a druhý vývod s tej istej svorkovnice ide do obývačky k zásuvke č. 3 (116 V). Ak je do siete pripojená len lampa začne strašne blikať. Kontroloval som a všetky nuláky sú pripojené. Akurát som nekontroloval zásuvku č.2. Na ističoch je bežné napätie 230,33 V a k svorkovnici vedie kábel priamo.

Chtělo by to proměřit nulák proti zemi, třeba proti ustřednímu topení. Bacha, může tě to solidně pokopat, jestli je má teorie správná. Nedotýkat se toho, jen změřit. Jestli je na nuláku napětí, je někde přerušený a leze to tam skrz jiný spotřebič - ledničku, televizi, rádio....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru