Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Máte někdo zkušenosti s autem Mitsubishi ASX?

Asi dostanu dotaci na nové auto. Jsme trochu rozměrnější, takže jsem dal do srovnávače Misubishi ASX, Suzuki Vitara, Peugeot 2008 a Škoda Kamiq. Vychází mi, že za cenu okolo 450 000 Kč by asi bylo to ASX nejlepší volba- za tu cenu 110 kW 4 válcový atmosférický motor, vevnitř hodně prostoru. Š. Kamiq by byl taky s výkonným 1.5 čtyřválcem, který umí dva válce vypínat. Vlastně nejslabší motor 3 válec má ten Peugeot. Doporučili byste mi to ASX? Použití by bylo na ovocnou zahradu s nářadím, sekačkou, ve městě, mimo město včetně dálnice. V zimě na lyže.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z toho co uvažuješ, tak bych preferovat nejspíš to Mitsubishi ASX. Osobně jsem příznivcem spíše atmo… poslední
George63 23.12.2020 15:02
George63

Z toho co uvažuješ, tak bych preferovat nejspíš to Mitsubishi ASX. Osobně jsem příznivcem spíše atmosféráků.
My osobně, už 7 let máme Dacii Duster, jak píše a uvažuje o ní fleg. A nemohu si ji vynachválit. Ale máme ještě tu atmosférickou čtyřválcovou čtyřkolku 1600 ccm3.Jezdíme spíše krátké tratě (město, chata), ale i na delších a rychlejších tratích se neztratí. Je prostorná pro náklad (převážím kde co a hodně-viz chata), pohodlná i prostorná pro řidiče (měřím 185 cm), není nijak hlučná, ani při vyšších rychlostech na dálnici, jak její kritici tvrdí. A je i docela svižná. Pouze tedy, na kratších tratích, trochu vyšší spotřeba a tím jízdní náklady. Ale zase, při dnešní ceně benzinu 30 Kč/l = cca 3 "Kčs", to není tak podstatné.
Pouze je dnes problém, že výrobce již novodobě přešel na tříválce a s turbem. A velmi omezuje ty čtyřkolky pouze na velmi málo typů a výbavy. Ale zase výhoda, vyrábí je i na plyn, ale bohužel opět ne ty čtyřkolky. V poslední době hodně recenzí.
Pro nás byla ta čtyřkolka základní požadavek, vzhledem k tomu, že máme chatu v kopcích, s příjezdem po lesních cestách, takže v zimě a ve sněhu dříve pouze s řetězy. Se touhle čtyřkolkou jsem je ještě nikdy nepotřeboval. To, co se týká úvah jízd na lyže.
Tož toliko má zkušenost. :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru