Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topidlo pro stání na motorky do stodoly

Zdravím přátelé.
Mám ve stodole udělané stání pro motorky. Je to ohraničená místnost cca 2 x 5 m, výška 3 m. Stodola je zděná. To stání má ze dvou stran zeď, ze dvou to mám zaplachtované. Strop je také plachta (samotná střecha stodoly je cca 10 m). Když jsou větší mrazy (cca -10 °C), , začíná mrznout i v té místnosti. Také když se venku zprudka oteplí, tak se zdi v místnosti i motorky orosí.
Tak jsem si myslel, že tam dám nějaké topidlo, co by topilo jen v noci, aby tam bylo lehce nad nulou, nebo když by tam byla vyšší vlhkost. Jaké topidlo by bylo vhodnější, konvektor, konvektor s ventilátorem, nebo olejový radiátor?
Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Topení je špatná cesta, musíte větrat, aby tam byla stejná teplota, jako je ve stodole. Potí se Vám…
milan.cukrar 08.12.2020 06:16
milan.cukrar
Myslím, že nic jiného se ve stodole neorosí. V té ohradě hlavně ty plachty zevnitř a gumové pásy na…
ferokulda 08.12.2020 11:45
ferokulda
To je vše normální jev při změně teplot,studené věci se opotí,vlhkost se prostě sráží,když bude venk… poslední
Lubomír 08.12.2020 12:53
Lubomír

To je vše normální jev při změně teplot,studené věci se opotí,vlhkost se prostě sráží,když bude venku vítr,auto orosené nebude,tudíž vám v té garáži schází cirkulace vzduchu,návrh jsem uvedl výše.Podobnou zkušenost mám se sklepem ve starém domě.Zsekané novodurky proti sobě ve zdi,do jedné 120 mm ventilátor z PS a po půl roce sklep OK a to tam bylo sakra vlhko,plíseň na stěnách a v parném létě kapičky u stropu,jinak bych to nevěděl.Druhý ventilátor mám již leta na severní straně doma za skříněmi,nemám izolovaný dům,vede tam zpátečka od topení,tudíž ledová stěna od severu,teplá trubka,kondenzace,začlo to i mírně černat,co tam je PC větráček,jen maličký padesátimilimetrový je stěna OK.Větráček je na zemi za skřříněmi a funí do škvíry.Jinak topím na 22 stále,všude vlhkost okolo padesáti a tam to stále zlobilo,tímto zásahem vyřešeno.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru