Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysoký tlak vody v řádu

Nemaj obavy. Tak 5,5bar je úplne v norme Vodární a kanalizácií po celej republike.

El.boiler v továrensky nastavenom pretlakovom ventile začne mierne prepúšťať nad tlak 6.0bar do odpadovej trubičky.

VaK majú svoje tlakové ventily s kaskádovými prečerpávacími stanicami nastavené na tieto tlaky, viac ich odstredivé čerpadlá nedokážu natlačiť v sústave, ako je 6.5bar v miestnej lokalite. Takto sú výrobne uspôsobené čerpadlá IS.

Tlakové ventily o ktorom sa zmieňuješ, manuálne regulované obrátenými U manžetami, predstavujú absolútny marketingový šunt na trhu, lebo prepúšťajú svojvoľne tlak, i ak sú úplne nové, neskorodované, "nevyčvachtané", vodným šutrom nezsvinené, steny mosaze nepoškriabané sedimentami v mosadzných sedlách. (škoda šušňov za tento šmejd). Síce dokážu čiastočne pri prudkých výkyvoch udržať tlak jak štaš na uzde, ale časom sa tlaky v potrubí postupne vyrovnanú.

Jedine mať výbavu na päte chalupy osadenú s elektromagnetickými ventilmi v podobe regulátorov tlaku. Je to vyššia položka, ale zaručene garantuje stabilné tlaky in/out v sústave za týmito el. ventilmi.

----------------
Používam vlastný zdroj vody.
Osobne disponujem pred kremelinovým, "uhlím" a ÚV žiarením filtrom vody vybavený reverzným čistením filtrov, s nastaveným tlakom so zapínacím, spodným talkom od min. 5.5 bar až po vypínací tlak nastavený tlakovým spínačom max. 12 bar na výstupnom čerpadle na prvej 150l expanzke, aby sa za druhou v poradí 200l expanzkou stíhalo natlačiť priebežne dostatok vody pretlačenej jemným filtrom, pričom používam výhradne k regulácii stabilného tlaku el.magenetický regulátor tlaku nastavený pre rozvody chalupy s max. tlakom 5,5bar v sústave. (tiež kvôli splachovačom WC typu Benkiser, bo nasleduje čistá niagara v mise po nakladení tučného, hnedého produktu....).

Hustýýý.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny