Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Motor briggs stratton

Dobrý den, přestala chytat sekačka s motorem brigss stratton , kterou mám 10 let a zatím bez jediného problému. Sám opravuji drobnou zahradní techniku kamarádům a známým, ale tady už fakt nevím. Je tam tento karburátor https://www.azdily.cz/Karburator-Briggs-Stratton-d3601.htm
Na který mám podezření. Vyčistil jsem ho, je to velmi jednoduchý karburátor ( za 30let hrabání se ve veteránech, jsem už kdejaký karbec viděl) Zapalování je v pořádku, svíčka samozřejmě nová, filtr ok, benzín nový a teče samospádem naprosto dostatečně, klika není ohnutá. Přesto nahodit studený motor je děs. Teplý už potom chytá dobře.
Rád bych poprosil hlavně opraváře, jestli může být problém právě tady. Vím že v tomto karburátoru je pár gumiček, pod jehlou...atd viz foto, které jsem, ale jako opravnou sadu k tomuto karburátoru nikde nenašel. Těsnění k sání jsem nové dal.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já se v tom naopak nehrabu, ale tohle trápení jsem měl s novým motorem - kupoval jsem vystavený kus…
kejki 03.12.2020 22:00
kejki
Membrána bývá častý problém. Tento karbec, ale nemá membránu. Je to obyčejný karb.do kterého palivo… nový
pařez 04.12.2020 06:02
pařez
Dobrý den, znovu se vracím ke svému problému se sekačkou. Stav trvá, už jsem dal samozřejmě novou sv… nový
pařez 26.01.2021 12:00
pařez
No, ono pokud vím se má za studena startovat se sytičem, což obnáší dát páčku ještě kousek za želvu… nový
JoDiK 26.01.2021 17:52
JoDiK
Tak dnes konečně došlo na podrobnou kontrolu stroje a vyřešeno, opraveno. Jednak byla ohnutá klikovk… poslední
pařez 08.02.2021 19:48
pařez

Já se v tom naopak nehrabu, ale tohle trápení jsem měl s novým motorem - kupoval jsem vystavený kus (sekačku) a vadná byla membrána karburátoru. To druhé těsnění je o kroužek. Taky jsem nenašel rozměr, ale zase jsem tomu tolik nedal.
Číňani

Dobrý den, znovu se vracím ke svému problému se sekačkou.
Stav trvá, už jsem dal samozřejmě novou svíčku ( jiskra, že by od ní chytil stoh), benzín, došel jsem tak daleko, že i nový karburátor a těsnění A NIC. Když mu dám benzín pod svíčku, chytne na popotažení, chvíli nechám běžet a potom chytá na jak víno. Studený ani ťuk. Fakt už nevím jak dál. Nikdy to mrcha nedělala. Zvuk motoru je hezký, komprese v pohodě.
Napadla mě ještě pružinka podtlakového sání, ale dle mého by na samotný start neměla mít vliv, protože má startovat na želvu a to je zcela povolená.
nenapadá Vás ještě něco? Dík

Tak dnes konečně došlo na podrobnou kontrolu stroje a vyřešeno, opraveno.
Jednak byla ohnutá klikovka cca5mm ( srovnáno- opraveno)
A za druhé byl trochu prohnutý plastový kryt sání, tím pádem primer špatně, či spíše vůbec nevstřikoval palivo . Dáno ještě jedno těsnění a teď sekačka zase chytá na drc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru