Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Spojení hliníkových vodičů

Hlina v suchom interiéri nekoroduje do tej miery, aby sa časom absolútne rozsypala na biely práčok so stratou kontaktov. Ideálne je spojenie pod stálym tlakom pružiny na kontakty.

Dokonalé ošetrenie odbúžírkovaných káblov a spojov pred vlhkosťou sa dá docieliť jedine pod horúcovzdušnou, 2kW 230V/50Hz pištoľou, nahriatím spojov spolu s nahriatím malého množstva asfaltu v kovovej nádobe a následne jemným maliarskym štetcom horúci asfalt naniesť na obnažený metal hliníka ako aj spojku, aby pod teplom prúdiaceho vzduchu z pištole asfalt dokonale zatiekol do spojky čím sa vytvorí po zaschnutí vriaceho asfaltu dokonalá, stabilná, nepriedyšná ochrana, film pred vlhkosťou. Takýto spoj môže stáť nainštalovaný roky v 99,9% vlhkosti, večne orosený pod kondenzom vodných pár, slabých kyselín, ba priam namočený vo vode. (Len prípadná rozborka tohoto miesta bude problém, inštalatér by sa zasvinil, jedine odcvaknúť kabeláž a nadstaviť nové koncovky).

Velice dobré skúsenosti mám so stuženou, transparentnou silikónovou vazelínou určenú na elektrické kontakty:
https://www.hartes.sk/obchod/mastersil-silikonova-vazelina-50ml-30900601/

Je vodeodolná, vododpudivá, nepodlieha rozkladu, neničí, neleptá gumu ani PVC materiály, nekoroduje, je číra, bez chuti, zápachu, potravinársky nezávadná, dala by sa konzumovať natretá na chlebíček bez ujmy na zdraví. Vhodná na mazanie veškerých vodovodných zvrškov, kartuší pákových batérií, závitov na vodné filtre, elektrické kontakty, elektrické spoje apod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny