Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem domaca vodaren JY1000 35litr. na kolko natlakovat vak

Vec tlaku v expanzke sa rieši laicky iba tak, aby ti vzduch nestrieľal s vodou do výtoku pri maximálnom odbere vody. Beztak by vzduch vufučal do optimálneho stavu tlakovej bubliny, zároveň aby čerpadlo stíhalo dopĺňať odber vody do sústavy. Nemaj obavy o pretlakovanie, nadbytočný vzduch vyprsaká z výtoku ak pustíš kohút na plné gule.

Predmetné čerpadlo je skutočne detská hračka niekde do víkendovej chatrče určené pre prietoky do 1/2" vodovodných batérií.

Dnes sú na trhu čerpadlá s ohranou motora, ochranou pred zadretím čerpadla behom na sucho, výpadkom napajánia, pred skratom apod. vybavené frekvenčným meničom.

Mal si isť do takéhoto xindla, ten nepotrebuje expanzku https://lnk.sk/iov1

Prietoky spolu s otáčkami motora a čerpadla sú riadené jednotou fr.meniča presne podľa momentálneho odberu a stabilného tlaku v sústave.

Sigma SVA 32 čerpadlá pre domáce vodárne vybavené 100l expanzkou, boli vybavené na prednom sacom čele liatiny čerpadla tzv. "sací jehlou a retním ventilkem", ktorá sa dala vyladiť, aby nasávalo čerpadlo vzduch spolu s vodou, ktorým sa akurátne plnila expanzka, aby sa nemusela dopumpovávať v prípade straty tlaku. Manuálnym zaskrutkovaním alebo povoľovaním veľkosti nasávacej štrbiny touto "jehlou".

Hustýýý.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny