Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nápájecí zdroj/adaptér/trafo pro LED řetězy

Dobrý den,
Obracím se na Vás s prosbou o pomoc, radu. Možná se jedná o banální záležitost, raději se ovšem zeptám než aby došlo k nějakému problému či poškození elektroniky.
Popravdě mám i docela problém vůbec najít to, co hledám, proto se na Vás obracím.

Vlastním LED světelné řetězy (https://www.emos.cz/spojovaci-standard-led-vanocni-retez-10m-fialova), tedy 10 metrů s 100 LED diodami. Těchto LED řetězů mám prozatím na venkovním stromě propojeno 8, tedy 80 metrů (800 LED diod).
K tomuto/těmato světelným řetězům jsem tehdy kupoval adaptér určený přímo k němu, a to (https://www.emos.cz/napajeci-zdroj-pro-spoj-retezy-standard-az-1000-led-5m), dnes se již moc neprodává, jedná se o doprodej a nahradili jej tímto (https://www.emos.cz/napajeci-zdroj-s-do-pro-spoj-retezy-bez-prodluzov-kabelu).
Původní, který se doprodává spíše už jen někde v electroworld, datart a podobně, měl možnost propojit až 10 řetězů (tedy 100x10 = 1000 LED diod). Tento náhradní ovšem doporučuje propojit pouze 800 diod (tedy 80 metrů), nechápu proč, až jsou parametry a hodnoty adaptéru totožné.

I přesto ten původní, který chci právě vyměnit za jiný, nejspíš odešel, protože po připojení k němu svíčky nesvítí plnou intenzitou, ale pouze cca poloviční. Proto sháním takový adaptér, který bude opravdu kvalitní, utáhne klidně i více než 100 metrů řetězů a nedojde k němu přetížení, dlouho vydrží a zkrátka raději bych kvalitnější než od EMOS. Problém je, že jsem na internetu našel pouze takové dva a to ještě na internetových stránkách, ovšem osobně ani nevím, zda se dá takový sehnat.

Potřebuji tedy adaptér s těmito parametry: 30 V výstup, krytí ip44, a co jsem pochopil, původní měl 12 W max. (tzn. pokud jeden desetimetrový LED řetěz má 1,2 W, lze tak připojit opravdu 10 řetězů = 12 W), ovšem uvítal bych klidně výkonnější/silnější, který má více jak 12 W a pojme tak více řetězů (už kvůli rezervě).
Prosím rovněž, jak se nazývá koncovka konektoru, našel jsem jen, že konektor led řetězů patří do serie DLFJ, DLF, DLI, ovšem když jsem zadal adaptér/trafo/napájecí zdroj DLFJ, DLF nebo DLI, moc mi toho rovněž nenašlo.
Chápu tedy, že musím dodržet napětí - to je shodné cca do 230 V vstup, 30 V výstup, wattáž bych rád silnější než 12 W.

Mnohokrát Vám děkuji za případnou pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny