Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nápájecí zdroj/adaptér/trafo pro LED řetězy

Aha vidíte, to jsem netušil, já myslel, že každý zapojený řetěz se bude počítat do celkového sériového zapojení. Nenapadlo by mě, že díky připojení řetězů k sobě již nejde o sériové zapojení, nýbrž o paralelní. :) Díky za poznatek.
Jinak odkaz, který jste poslal má konektor DIN 4 pin, což je odlišný. Konektor na mých LED řetězích, což má většina a hlavně EMOS, jsou DLFJ, DLF a DLI (neznám podrobně tyto konektory, každopádně mají jen dva piny). I takové adaptéry se dají najít, většinou ale s 31V, co jsem zatím našel, případně i s 30V, ale ty jsou opět od EMOS, možná to udělal EMOS záměrně, aby si člověk vždy koupil adaptér od nich. Našel jsem tuším i jiné adaptéry s 30V, ale měli méně jak aktuálních 12W, což by znamenalo připojit max. 3 řetězy a podobně.

Moc děkuji za poznatek o tom zapojení. Takže do jaké maximální voltáže (něpětí) lze případně sehnat náhradní adaptér? Myslíte, že do těch 36 V se nic nestane? A případně jak odhadnout a vypočítat, zda to LED diody unesou a případně kolik max. napětí adaptéru lze případně sehnat? Asi bych se přesto držel co nejblíže k těm 30V, pro jistotu, pakliže seženu něco někde ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny