Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem od 1.1.2021 končí bezcelní dovoz z Číny

Dobrý den!
Mám dotaz. Občas jsem si objednával něco z Číny pro své kutilské záměry. Vždy jsem objednával tak, abych se dostal pod 22 eur, abych se vyhnul CLO a DPH. Teď jsem toho objednal více (zase se ale vejdu s každým balíčkem do 22 eur), protože mám rozdělaných pár projektů). Včera jsem se dozvěděl, že od 1.1.2021 končí toto uvolnění a CLO i DPH se bude platit už od minimálni částky. Což by mi ani tak nevadilo, pořád je to levnější jak u nás a hlavně u nás takové "super vymáknuté blbinky" ani nekoupíš.
Jde mi jen o to, jak jsem to teď studoval na netu, tak píšou, že nebude problém, že jak dám plnou moc poště, tak mi to za poplatek 200kč vyřídí. No a to je problém, který se mi vůbec nelíbí. Mám třeba objednané zboží (taková maličká převodovka s elektromotorem na 12V) za 86kč, k tomu mi napočítají CLO+DPH (vem to čert) kdyby 50%, je to aso 130kč a to u nás nikde nekoupím, cena pro mně pořád super, ale jak mi pošta za vyřízení naúčtuje 200kč, tak to už je mazec a já tam mám celkem zatím nedoručených 14 objednávek, to je 2800kč navíc +(DPH a CLO). Jako doufám, že většina mi přijde ještě letos, protože ty nejstarší tam už visí přes měsíc.
Pozdě bycha honit. Jen mi v práci dnes kolegové říkalí, že by se to mělo vztahovat na zboží, které bude mít razítko odesláni po 1.1.2021. Což by mi nevadilo, protože všechny objednávky mám potvrzené, že mi už prodejce odeslal (o posledních dvou mi přišlo potvrzení o odeslání dnes, takže nejzašší datum tam je 22.11.2020), takže i kdyby to prý přišlo v únoru, na mě se ten daňový zákon nebude vztahovat.

Co si o tom myslíte vy, lépe řečeno, máte někdo nějaký oficiální link, kde je to vysvětleno?

děkuji moc

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny