Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topná patrona Dražice TJ 6/4"

Stáva sa, tie bimetaly stoja za prd, plast prdne, rozsype sa, pružinka vyletí apod. kurvítka. Však máš 24mes. záruku na tovar, reklamuj.

Ak si budeš objednávať novú špirálu, prípadne pozmeň novú objednávku, tak ber špirálu výhradne s chladnou, nevyhrievanou časťou vzdialenou od telesa, od závitu.

https://www.gas-tm.sk/dz-drazice-topna-jednotka-rady-tj-g-64--60-kw-prodlouzena-chladna-cast/produkt/16685/163/

Tieto špirály majú lepšiu účinnosť pričom netrpí teplom bakelit (dekel) krytu kontaktov a teplom samotný termostat.

Osobne by som vec riešil napríklad 9,0kW 3x400V špirálou, vlastným, 25A štvorpólovým spínačom s cievkou 230V a termostatom s čidlom vykuchaný z nejakého starého el. boilera na 230V. Medené čidlo termostatu (230V/50Hz) iba prilepíš priamo na teleso akumulačného boilera s vodou nejakým metalickým, dvojzložkovým lepidlom, aby snímalo z povrchu teplotu.

https://www.koupelny-venta.cz/regulus-topne-teleso-ett-c-6-4-quot-m-bez-termostaticke-hlavice-3x-230v-400v/43163/produkt?id=94250

Táto kombinácia troch súčiastok ťa vyjde lacnejšie.

Len to chce ešte ako bonus ochranu, tepelnú poistku do série el obvodu, aby nedošlo k prehriatiu vody v boilere v prípade nerozpojenia bimetalu v termostate nad 110°C, bo chalupa by vyletela do luftu, že aj susedovie svine v chlieve by zažili obáračku bez riadnej zabíjačky vo vriacej pare.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny