Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém se signálem z jednoho vysílače.

Pokud jsi zkoušel dát tu televizi která jde špatně, na místo televize, která jde dobře a výsledek nebyl zcela dobrý, tak bych předpokládal malou citlivost té televize, která jde špatně. Ještě můžeš vyzkoušet dát jinou televizi na místo, kde to jde špatně. Pokud by jiná televize šla dobře, není to rozvodem signálu.
Různá citlivost přijímačů není nic divného, různé kusy i stejného typu se můžou lišit. Pokud je signál jen s malou rezervou, může některá televize chodit bez problémů a některá ne.
Pokud by na zesilovači, nebo rozbočovači byla možnost řízení zesílení, tak zkusit přidat. Pokud taková možnost není, tak jako jednoduché řešení, bych zkusil na větev problémové televize vřadit anténní předzesilovač, stačí jen asi 10dB.
I když se to tak nemá, v tomhle případě bych jej klidně zařadil až u televize. Zesilovač by jen vylepšil citlivost přijímače.
Asi něco takového, aby to mělo 75ohm vstup. Některé TV disponují napájením zesilovače na vstupním ant. konektoru. V tom případě by stačilo jen zesilovač vřadit do přívodu. Pokud ne, tak by byla ještě potřeba napájecí výhybka a zdroj. https://www.antena.cz/antena-antenni-zesilovac-linkovy-k-23-60-zisk-16-db-na-f-kon-p4642/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny