Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Montáž vnitřních parapetů

Z vlastní zkušenosti: Aby vám to pěna při lepení nezvedla, je nejlepší parapet na dvou místech pevně podložit a pak rozepřít sloupky proti hornímu ostění. Na vnější hranu doporučuji přilepit lištu /nos/, vyšší o cca l cm než parapet, aby byla překryta spára pod parapetem. Ta se tam při masivním dřevu vždy vytvoří. Bude-li pak přední hrana parapetu moc vysoká - snižte výsku prkna.

Již před léty jsem čtyři 195 cm dlouhé a 45 cm široké parapety z masivu dělal kutilsky, svépomocí na chalupě. Lepené ze tří prken a koncové lišty překrývající spáru. U okna je falc lícující s horní plochou a zasunutý do drážky v okně. Na šířku jsou pro zpevnění přišroubovány tři svlaky. Prostor mezi svlaky je vyplněn pruhy montážní pěny pro zlepšení izolace a přilepení parapetu k podkladu / je to v kamenné zdi s vnitřní cihlovou přizdívkou/ . Parapety kompletně napuštěny horkou fermeží k omezení vlhnutí. Není to můj vlastní nápad, ani konstrukce, ale akceptace návodů a rad z literatury odborníků. Slouží již 15 let bez jakýchkoli problémů. No, jen když pominu "kolečka" od přelitých květináčů. Za to nemůžu já ani parapet, ale "bytná" .:-) Již se chystám to lehce přebrousit a znovu napustit olejem - fermeží a bude zase na 15 let pokoj.
Ty svlaky vy, vzledem k hloubce parapetu podle obrázku, nebudete osazovat, dále připojení k oknu nebude asi falcem do drážky, ale parapet bude podsunut pod hranu rámu okna.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny