Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se pere čalounění

Dobrý den!
Doufám, že budou reagovat většinou ženy, takže mě budou jako muže tolerovat. Já totiž opravdu nemám rád ty klasické ženské práce (já vím, opře se o mně hodně feministek, ale i já jsem pro rovnost, ale já nevidím tu špínu, kterou vidíš ty, tak mi nevadí, tak si ji ukliď). Ale zase třeba já ryju záhony, sekám trávu, řežu dřevo a jiné mužské práce (ty pipino) No a jak jsem šikovný muž koupil jsem si kvůli maximálně mužským věcem vodní vysavač. Né abych vás hned na začátku nenahněval (ty feministky), potřeboval jsem při rekonstrukci odsávat jemný prach a celkem jsem s ním spokojen. Rekonstrukce skončila (ženu nemám, tak se ptám). Já tam mám nádobku na čistící prostředek, natáhnu si hadičku k hubici, ale co dál, to v návodu neni.
Takže můj dotaz: Jak vyprat sedačku Mám to nejdříve nastříkat (ten saponát) a nechat chvíli působit, nebo stříkat a hned odsávat ?

Možná blbý dotaz, ale můj mužský rozum mi říká, že každý saponát by měl nějakou dobu působit. Takže já bych to dělal tak, že sedačku tím roztokem nastříkám, zajdu si do sklepa na pivko a pak se vrátím a aby ta špína opět nezaschla do sedačky, tak ještě vlhkou ji odsaju! Mám pravdu?

Děkuji dámy za radu (vy feministky, nemám vás rád, vy asi nebude mít rady ani mně (ale v tom není rozpor), tak se ani neozývejte, děkuji.

Předmět Autor Datum
Jestli je to tepovac, tzn vstrikuje tesne u odsavani cistic, tak zadne "nechat pusobit". Vstrikne a…
re4zon 03.11.2020 12:59
re4zon
No tady ale nechápu, vždyť ten vysavač má dost dobrý tah, on mi ten saponát vytáhne dřív, než udělá…
lupkovic 03.11.2020 13:40
lupkovic
Dobrý den,sic to mám zakázáno,ale reaguji.Vlastním laciný čitič Kärcher.Mohu použít nástřik čistící…
Lubomír 03.11.2020 15:54
Lubomír
Děkuji moc, sice jsem čekal odpověď od ženy, ale když se dva chlapi shodnou na jedné věcí, třeba už…
lupkovic 03.11.2020 16:14
lupkovic
No holky a co mi poradíte vy, vy tu opravdu nechodíte? Prosím tedy všechny, kteří to přečtou, určitě…
lupkovic 03.11.2020 18:19
lupkovic
Jo, zakázané ovoce nejvíc chutná... Zrovna na mokro čistím koberce, a vymyslel jsem si postup. Nastř… poslední
Trilobit 04.11.2020 21:50
Trilobit

Jestli je to tepovac, tzn vstrikuje tesne u odsavani cistic, tak zadne "nechat pusobit". Vstrikne a hned odsaje. Hlavne proto, aby vlhkost nenatekla do hloubky. U koberce by to tolik nevadilo, u gauce je to horsi, jak se to vsakne, nepujde to odsat a bude to schnout veky, hrozi i plisen.
Ja mam stary tepovac s nefunkcnim cerpadlem (takze jen vysavac na vodu) a delam to tak, ze vykartacuju kus calouneni jen lehce namocenym kartacem a hned odsavam. Jeste se nestalo, ze by to nestacilo. Hlavni je pouzit spravny cistic, ne jakykoliv.

No tady ale nechápu, vždyť ten vysavač má dost dobrý tah, on mi ten saponát vytáhne dřív, než udělá svou práci v semiši (vy jste asi chlap). Nemyslíš? Já bych potřeboval asi ženskou!
Já jsem původně chtěl, prát to ručně kartáčem a vysavačem jen vytáhnout tu vodu. Jinak je to jak píšete hadička se saponátem 10mm před hubicí, která to hned saje ven. Opravdu by to vypralo, pokud bych měl zapnuté sání i praní?
Muži prosím vás spíše nereagujte, opravdu bych spíše chtěl radu žen, které toto provádějí, i když ony tady asi nemají čas chodit na tyto stránky. O to víc bude pro mně vzácná

Dobrý den,sic to mám zakázáno,ale reaguji.Vlastním laciný čitič Kärcher.Mohu použít nástřik čistící látky a současně vysávat,tento postup je dobrý na méně znečistěné materiály.Pokud jsou koberce,nebo čalounění v autě znečistěny více,tak zapnu jen čerpadlo,nastříkám na špinavé povrchy,chvíli posečkám a potom vysaji.Má to svoji logiku,nakrápět a hned vysávat má malý účinek saponátu,nečistoty se nerozmočí a tudíž jdou špatně vysát.Praktikuji to již několik let,vždy dělám sám,někdy to bývá pocuc,mám doma malé psy a jejich dárky čistění znesnadňují.Jsem s čističem velice spokojen,mám pryč páteř a drhnutí rejžákem jako dříve nepřipadá v úvahu.:-)

Děkuji moc, sice jsem čekal odpověď od ženy, ale když se dva chlapi shodnou na jedné věcí, třeba už ženu nepotřebují! Né dělám si legraci, ale rada od ženy Lubomíre pochop, mělo by to sílu. Né děkuji za radu, počkám ještě na nějaké ty holky. Já totiž mám doma hodně problému a tento je ten nejmenší, takže pokud dostanu dobrou radu, život mi to nezmění, ale určitě usnadní. Proto děkuji moc za další rady!!!
Ale nechci provokovat, snad se nějaká profi žena ještě ozve

No holky a co mi poradíte vy, vy tu opravdu nechodíte? Prosím tedy všechny, kteří to přečtou, určitě jsou nějaké stránky pro ženy, nevíte, kde tu otázku hodit? Ty ženy jsou opravdu pečlivější a poznají kdejaký podvod, proto pokud by jste mě někdo uměl přesměrovat budu vděčný!

děkuji moc

Jo, zakázané ovoce nejvíc chutná... Zrovna na mokro čistím koberce, a vymyslel jsem si postup. Nastříkám napřed saponát, nechám chvíli působit, a potom ho vymyju hubicí, ale používám čistou vodu. Nakonec ještě vytáhnu zbytky vody vysavačem, takže je to docela do sucha. A vypadá to dobře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru