Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 4-taktní motor jel 45 min, pak rána ve výfuku a už nejde nastartovat

Tak komprese tam určitě nějaká je. Jak táhnu za šňůru, cítím odpor, jak to stlačuje směs, pak se to uvolní (pist jde asi dolů). Jak vytáhnu svíčku, tak to jde lehounce, jak bych točil káču. Takže ty ventily, na co jsem se ptal ze začátku to asi nebudou. Teď, bych třeba neřešil ani tu karburaci. Mě to opravdu teď evidentně nedává jiskru. Už jsem psal na prodejce Berglan, jestli by mi neposlali tu cívku. 500kč mě nezabije i když to bude zbytečné. Teď kvůli Covidu jsme ušetřili na pivu, tak to bolet nebude.
Jenom ještě než se mi ozvou, nevíte jak to odzkoušet, abych nekupoval zbytečně? Vím, půjčit si od jiného, ale nikoho takového neznám. Mě není moc jasné, jak je to Vn trafo zapojené, ale kdyby to někdo uměl namalovat a přiřadit to k těm kontaktům A, B, C z mé první přílohy, tak by to snad šlo. Dát na primár nějaký zdroj malého střídavého napětí a na sekundáru by mělo být třeba 1000x větší napětí.

Já vím, jak tady někdo výše psal, že primár je maličko závitu, co asi ani klasickým ohmetrem nezměřím (ale jestli mi hroty do zkratu měří 1 ohm, tak ten primár by měl mít alespoň 3-5 ohm a já to mám opravdu úplně stejné, jako by tam bylo né málo závitů, ale zkrat. A pokud to má dokonce závitový zkrat, tak to už vůbec nezměřím. Ale tím připojením napětí bych to snad měl ověřit. Protože pokud bude závitový zkrat, nic se mi na sekundár nenaindikuje, jen zatím nevím, kde je primár a kde sekundár. Pokud někdo víte, sem s tím. Něco mě napadlo, ale dnes to už asi nezrealizuji. Kdyby to tak šlo, dám to tady.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny