Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 4-taktní motor jel 45 min, pak rána ve výfuku a už nejde nastartovat

Servis někde mají, ale někde v Čechách, já jsem z Moravy, takže by byly celkem komplikace s dopravou, ale chápu, asi by to nějak šlo, ale cena za dopravu a opravu, možná nebude o moc menší jak těch 5000kč za novou centrálu. Navíc, jak mi řeknou, že je to neopravitelné a já jsem zbytečně vyhodil prašule za dopravu a diagnostiku. Takže jsem se rozhodl, že to (snad s vaší pomocí) bude můj první spalovací motor, který se pokusím opravit a že mi pomůže vniknout do funkce spalovacího motoru. A s nákupem nové teda ještě chvilku počkám (snad se mi to nevymstí). Už jsem od nich kupoval i strunovou sekačku a s náhradními díly nebyl problém, poslali co jsem potřeboval. Tak mi to nedalo a dnes znova k tomu sedl a rozebral, co se dalo. Teda to co jsem myslel, že budu schopen nazpět složit. "
- sundal jsem setrvačník s magnetem, jestli mi neprasknul klínek a magnet se neposunul (tím pádem by házel jiskru později), je to ale OK
- demontoval a vyčistil jsem karburátor
- vylil jsem benzín (i když myslím, že po 45min. chodu už tam byl jen nový)

A problém, teď mi ani "neblekne". Myslel jsem, že jsem něco špatně složil, ale dál bych ruce do ohně, že to co jsem rozebral, jsem zase složil správně. K ventilům bych ani nelezl, tomu vůbec nerozumím, nevím co bych měl kontrolovat.

Co je ale velice důležité, tak teď mi vůbec neháže jiskru. Mám obavu, že to s tím mým původním problémem nesouvisí, ale kdo ví, možná už to postupně odcházelo a teď umřelo úplně. Takže v příloze vám posílám foto toho Vn trafa a myslím si, že je vadné, po vás bych potřeboval, aby jste mi to potvrdili, nebo vyvrátili, ať zbytečně neobjednávám nové. Označil jsem místa, která jsou elektricky důležitá (a vlastně jediná)
A - zde je připojena svíčka
B - to je jasné, to je kostra
C - k tomu jde drátek k hlavnímu vypínači a pokud měřím na tom drátku odpor vůči kostře, tak při zapnutí je "nekonečný", při vypnutí je "nula". Takže předpokládám, že je to "Chcípak"

Pokud je měřím ohmicky, tak mezi :
1. A a B je 5,5 kohmů
2. A a C je rovněž 5,5 kohmů
3. C a B je nula ohmů

Ta 3. varianta mi ukazuje, že je na té cívce asi něco špatně. Protože pokud C je opravdu chcípák a po vypnutí hlavního vypínače mi cívku ukostří, aby motor "chcípnul", takže teď je vlastně ukostřený pořád, protože mezi kostrou "B" a " chcípakem "C" je pořád zkrat. Pokud by to mělo být normální, nechápu, proč tam tedy je přiveden drát, který mi ten kontakt při vypnutí ukostří, když on je vlastně podle toho mého měření ukostřen pořád.

Děkuji moc za další rady a jestli by ta odcházející cívka (teď už si myslím úplně mrtvá díky zkratu na kontaktech B a C) mohla mít vliv na ty výbuchy ve výfuku a ten kouř z filtru sáni vzduchu jak popisuji na začátku.

děkuji moc, jsem elektrikář, ale co se spalovacích motorů týče maximálni laik, takže prosím o zdrženlivost semnou!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny