Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uspora energie vypinat kotel?

Však vhodne nastavený termostat v interiéri sa postará.

Ak chceš iba ovlažiť vzduch pred príchodom z rachoty a tesne pred ranným budíčkom, nastav termostat iba na tieto časové limity. Hodinu pred príchodom a hodinu pred ranným vystávaním. Vzduch bude síce vlahý, ako teplý prd s pocitom tepla, ale predmety v obydlí, podlaha, vaňa, sprcha budú na omak, sťa by psí čumák. Takto sa šetrievalo za zľatých komunistov na ľacnom kúrení v sedemnásť izbových r.d., vilách na Kysuciach, Orave až ta het po Východ SR, boľo ľepšie.

Cez deň a počas sladkého spánku v noci zastlaný pod páperovými duchnami z ručne šklbaného husieho peria, nastav termostat v r.d. na minimum, na protimrazovú hodnotu +5°C.

V prípade klasických, liatinových, tučných článkových radiátorov s obsahom stoviek litrov vody (média) nacpanej v sústave a 6/4" samospádovom cirkulačnom podhubí bez núteného obehu, radšej nechaj teplotu na stálo, 24/7, napríklad na 23°C. Nejaká položka za plyn vo výške sumy cca 3000€ ťa nezabije. Však iba bohovo dobrý telefén pricapený večne na gebuli, sťa by manažér zemegule, stojí 1200€, pritom sa nutne mení za nový typ min. každé dva roky, k tomu nejaké bohové 8x8 SUV 12Vbitturbo s chrómovanou, rozškľabenou papuľou na predku kapoty pred domom, stojí od 80-tis.€ a viac, lyžovačka s výstrojom, dovča min. absolvovaná 8x do roka okolo Zeme hodí aj 50000€. Sľovák aby na to nemal, však robí, ta ne?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny