Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem napojení kamen na komín

Dobrý den! Prosím radu, nejlíp od kominíka. Objednal jsem si krbová kamna i s odkouřením a jak teď studuji na internetu jak se správně napojují kamna na komín, udělal jsem chybu v objednávce. Do komínu mám vysekat díru a zazdít tam "zděř", taková trubka, do které se pak bude strkat odkouření. To jsem si nastudoval ještě než jsem kamna objednal. Teď jsem ale narazil na celkem správnou poznámku, že pokud mám cihlový komín, měl bych mít dvouplášťovou zděř. Teď to chápu, protože tu větší trubku těsně obezdím, do té menší (vnitřní) pak budu strkat odkouření a ta vzduchová mezera mezi tím mi bude absorbovat roztažnost kouřovodu během topení. Už se stalo, přišla mi "zděř" jednoduchá (jednoplášťová), co mi doporučujete:
1. nechat to tak a zazdít tu jednoplášťovou (roztažnost není tak velká)
2. koupit novou dvouplašťovou zděř
3. co kdybych obalil tu jednoplášťovou zděř nehořlavou tkaninou a zazdil to s ní. Ta tkanina by mi pak absorbovala tu roztažnost roury během topení a těsnit by to mělo 100%.

Děkuji moc za názory

Možná ještě podstatná informace, ty kamna mají psaný výkon 6,4kW

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Náhodně jsem si ještě přečet o těch problémech se zakouřením skla. Osobní zkušenost u krbové vložky… poslední
George63 28.10.2020 19:30
George63

Náhodně jsem si ještě přečet o těch problémech se zakouřením skla. Osobní zkušenost u krbové vložky (vlastní konstrukce a výroby).
1. Pokud v kamnech zatopíš (roztopíš) sušším dřevem a drobnějším, dosáhneš většího jednorázového výkonu a začouzené sklo se plameny samo očistí.
2. Někdy pomůže pokud se sníží těsnění ve spodní části dvířek pod sklem. Kamna tudy přisávají sice vzduch (hůře se omezí výkon), ale tenhle vzduch "oplachuje" sklo a nedochází k tak rychlému a intenzivnímu očouzení skla.
3. Osobně tenhle problém celkem neřeším a pokud se chci "kochat" plamenem, tak si eventuálně začouzené sklo očistím, před zátopem, prostředkem na očouzená krbová skla, případně na čistění pečící trouby a sporáku. Je jich na trhu víc, ve stříkací sprejové flašce a pak několika novinama očistím. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru