Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem napojení kamen na komín

Klapkou v kourovodu zamezite odvodu zplodin horeni kominem (s rizikem, ze to bude horet furt, nedokonale spalovani a ty zplodiny si najdou cestu k vam do pokoje a to nechcete, nejen kvuli pripadnemu coudu, co je videt a citit a je neprijemny, ale hlavne kvuli CO, co videt ani citit neni, ale zabiji), to IMHO neni dobra cesta.

Vazne bych spis resil ten privod vzduchu. (Nebo zpusob topeni, ale pokud vam funguje, tak v nem nevidim problem, ostatne mam vyzkouseno, ze ruzna kamna chteji ruzne postupy)

Jestli je tam privod vzadu, co se stane, pokud ho taky omezite (a nemusi to byt ani uplne ucpani, ale proste tam oprit/zavesit kus rovneho plechu - pokud to bude pak regulovatelne, tak prima, pokud to bude tropit nezdobu, tak ho pohrabacem sundate hned ;-) )

A taky kamna maji proste nejaky minimalni vykon, pri kterem jeste funguji dobre - pokud je mistnost mala a kamna maji dobrou ucinnost, muze ten minimlni rozumny vykon byt i proste prilis velky, pak bud v prubehu trochu vyvetrat, nebo topit prerusovane ... ale ten minimalni rozumny vykon vetsinou byva plus minus furt stejny u danych kamen a paliva, pokud vam to vyrazne kolisa, ze to nekdy snadno ridit jde a nekdy naprosto ne, tak to spis bude neco jineho. (Ale rozhodne si tu regulaci vyzkousejte, kdyz to bude horet "normalne a bezproblemove" at vidite, zda to jde regulovat aspon nekdy a jak rychle to reaguje. Pripadne co to udela, pokud otevrete dvirka dole u popelniku, cili tam date skutecne velky prisun - pokud to velmi rychle vzroste nad pricetnou mez, tak fakt mate ta kamna predimenzovana, pokud se to jen rozhori o poznani vic, ale furt tak nejak stylem, jako kdyz tomu pridate vzduch dolni klapkou, jen trochu vic, tak ta kamna jsou asi dimenzovana rozumne)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny