Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký závitník použít?

Trubkový závitník G 1/2"
Neni to běžný sortiment, ale sehnat se to dá. Sehnal jsem takto G 1/4" ta sada stála kolem 200 korun.
V podobných obchodech co nemaji na regále, to neznaji. Já neuspěl ani ve speciálce ( sroubky.cz ), ale po nějakém hledání jsem našel něco co nestojí 1500 ale jen 200 (což je celkem běžná cena za závitník této velikosti).
Jak to zkoušim tak zadání závitník trubkový G1/2 na heuréce vede k potřebnému výsledku, já mám bučovice tools to si pamatuju, protože vím, že mi to přišlo jako děsně směšný název. Zajímavá přímá úměra, G1/4 stojí 250 a G1/2 stojí 500. Koukám, že se prodávaji i jednotlivé stupně (jsou dva, protože je to jemný závit), dal by se koupit teda jen ten poslední, když jde o finalizaci navíc do plastu (předpokládám, že 3D tiskárna tiskne z plastu), který i když jsou dva je označený jako třetí.
Všimněte si toho lícování A to znamená uložení s velkou vůlí (počítá se s koudelí), normální závitníky maji lícování G což je asi předposlední poslední s vůlí (pak je ještě H, po něm je J které je přechodné a další jsou s přesahem).
Podle mě by se dal ten závit doladit i tou armaturou, i kdyby se jedna měla obětovat (udělat na ní ostří jako jsou na závitníku, při ceně 20 korun by to nebyla tak velká oběť).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny