Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Štěnice

Dobrý večer. Mám dotaz. Asi před půl rokem jsme se přistěhovali do jiného bydliště a bohužel jsme po par měsících zjistili, že máme v bytě nevítané hosty. A tím jsou štěnice. nevíte prosím jak se jich co nejlépe zbavit?
Firmy jsou drahé a bohužel peněz na rozhazování také moc není. Děkuji

Předmět Autor Datum
Docela Vás lituju. Příbuzní to mají v bytě už několik let. Pokud je to v bytovém domě, je potřeba, a… nový
akaš 04.10.2020 10:30
akaš
Děkuji za odpověď. Snad to trochu pomůže. nový
shiptar 04.10.2020 19:07
shiptar
Jedine utesniť interiér a zaplynovať širokospektrálnym insekticídom. nový
Nuda 04.10.2020 16:22
Nuda
Doporučíš něco? Tohle mi nechtějí prodat. nový
Cat 04.10.2020 19:58
Cat
Jestli až po pár měsících, tak jste si to odněkud přitáhli, nebo toto přišlo od nějakého souseda z b… nový
Milll 05.10.2020 08:01
Milll
z vlastní zkušenosti bych doporučil takový pudr. Není to toxické, jen to ty potvory vysuší. Sype se… poslední
Divoc91 09.10.2020 19:35
Divoc91

Docela Vás lituju. Příbuzní to mají v bytě už několik let. Pokud je to v bytovém domě, je potřeba, aby se domluvily všechny partaje a nechaly udělat postřik deratizérskou firmou najednou, protože štěnice vám budou přelézat škvírami z jednoho bytu do druhého. Postřik je zapotřebí pravidelně opakovat. Pokud si chcete alespoň trochu ulevit, pomáhá prý tento sprej, který funguje po nastříkání až 6 týdnů. Já jsem si ho začal kupovat také, protože funguje proti veškerému lezoucímu a létajícímu hmyzu a díky velikosti 750 ml je za docela slušnou cenu. Nedávno ho dokonce zlevnili, myslím, že skoro o 100 Kč. https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/final-universal-750-ml-biocid-sprej-na-hubeni-cmeliku-lezouciho-letajiciho-hmyzu-molu-p18260/

Jestli až po pár měsících, tak jste si to odněkud přitáhli, nebo toto přišlo od nějakého souseda z baráku, když je to až po několika měsících.
My jsme si to přivezli asi z dovolené. Použil jsem tuto dýmovnici dymovnice-proti-hmyzu-147-html a byl klid. Ale pokud toto je od sousedů, tak se toho nezbavíte, pokud oni rovněž neprovedou deratizaci.

z vlastní zkušenosti bych doporučil takový pudr. Není to toxické, jen to ty potvory vysuší. Sype se to kolem postele, na postel pod prostěradlo a tak. Pod madračku, do konstrukce postele. A člověk dělá v noci návnadu. Štěnice žere nohama, takže jak leze přes pudr, dostane se mu do "huby"a vysuší ho to. Jak se nenapije, nemůže se rozmnožit. Aplikuje se to 4 týdny a pátý je pro jistotu. Je to kvůli době líhnutí a vůbec rozmnožovacímu cyklu, aby se pokryl celý i s rezervou.

Fakt to zabírá. Měli jsme to v Británii v činžáku. Koupilem to za asi 20liber(700?kč). Taková litrová butelka, rozprašovač a nálevka.

Hledej badbugs powder. Když tak sem hoď co si našel a povím ti, esi bych do toho šel. Vypotřeboval jsem asi půlku. Zbytek jsem si milerád nechal. Mám to už asi 10let. Furt je to sypké.

Měli jsme v tom bytě i šváby. Hnus na na šestou a to celé ještě na třetí. V kuchyni, ložnici, záchodu. Všude se ty svině mýhaly. Měli jsme už takovou stihu. Lanlord nám rozdal lepové pasti. Za 2 dny byly plné. Tak jsem koupil takový hnědý jed na ně v injekční stříkačce. Dává se taková špendlíková hlavička na co nejvíce míst. Aplikoval jsem večer. Za 15min.jsem se šel podívat do kuchyně a už tam hodovali :) Ráno ještě nic, ale odpoledne už bylo tak 50mrtvých tělíček po bytě. Dalších několik dní jsme nacházeli tak dalšich 200ks. Psychicky ti švábi byli 100x horší než štěňátka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru