Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mokra zed - metr nad zemi

Dobry den, na chalupe nas trapi prusak vody. Jedna se o roh domu, na druhe strane je nalepeny soused. Z Venku v rohu je okap coz je jediny mozny zdroj vody co vidime. Vycistili jsme okap a svod/sachtu do zeme kde byl “bordel” a voda opravdu spatne odtekala a videtelne zde bylo mokro. Nicmene po odstraneni se zda ze se situace zhorsuje. Soused tvrdi ze u nej problem neni ani ze tam nema zadnou trubku. Nejaka rada jak dal pokracovat? Flek se me zda divny, ze by vypadal takto a slo to ze zeme (kolo a stred se zda metr nad zemi).

Dekuji predem za rady
Lukas

Předmět Autor Datum
skusil by som opatrne navrtat do steny 10-12mm vrtakom a sledovat odvrtavany material.
jimbim 04.10.2020 10:00
jimbim
Škoda, že není fotka zvenku. Pokud tam opravdu není ve zdi nějaká další trubka (vodovodní kohout na…
leo 04.10.2020 10:29
leo
Desítky možností, já bych začal s tím, že otluču omítku a budu sledovat konkrétní místo. Je třeba vy…
milan.cukrar 04.10.2020 13:28
milan.cukrar
A já furt přemýšlel, co to mají za podlahu, že je v barvě omítky...
jatobyl 04.10.2020 19:22
jatobyl
Nalepené dve odvodové murivá na sebe zrejme majú "kapsu", kde visí stečená dažďová voda kým nevyschn…
Nuda 04.10.2020 16:21
Nuda
Dekuji moc za odpovedi. Dnes jsem odkryl sachtu pro svody, docela jsem se zdesil jak to je udelane.…
Lukas866 04.10.2020 19:11
Lukas866
Opět fotka na nic. Podstatné je, jak je to s výškou terénu (horního okraje šachty) a dna šachty vzhl…
leo 05.10.2020 08:37
leo
Lukáši, dokážete vyfotit situaci tak, bycho poznali, co fotíte a jak co vede?
milan.cukrar 05.10.2020 16:18
milan.cukrar
Vyfoť tuto zeď zvenku - viz tvé foto. Předpokládám na rohu budovy okap a za zdí jímka. Podlaha v mís… poslední
Stefran 05.10.2020 20:01
Stefran

Škoda, že není fotka zvenku. Pokud tam opravdu není ve zdi nějaká další trubka (vodovodní kohout na zahradní hadici apod., odpadní trubka z vyššího patra třeba od umyvadla) tak prověřte za deště zaústění okapu do svodu, jestli to neteče po vrchu svislého svodu a nějakým upevňovacím hákem svodu do zdi.

Nalepené dve odvodové murivá na sebe zrejme majú "kapsu", kde visí stečená dažďová voda kým nevyschne. Kór ak mal sused napenetrované murivo nejakým silikátovým náterom alebo latexom pred výstavbou tvojej chaty.

Nasmeruj na miesto v interiéri nejaký 2kW infra žiarič, cca 30cm od muriva v predmetnej výške. Červené, infra spektrum fotónov prehreje a vysuší materiál do hĺbky. Teraz sa to v chladnejšom období dá vydržať pri miernom vetraní, no a počas 12 hodín ťa spotreba za el.energiu nezruinuje.

Dekuji moc za odpovedi. Dnes jsem odkryl sachtu pro svody, docela jsem se zdesil jak to je udelane. V podstate, cely dvur je svedeny sem do teto sachty viz foto. Byvaly majitel chalupy tvrdil ze drive problem nebyl ted pres leto pri prodeji kdy se zacal tvorit flek tak sachtu vycistili byla ucpana. Takto to preci nemuze zustat napada nekoho co s tim? Osobne jsem si rikal ze zacneme kamerovou sondou do odvodove trubky zjistit jestli neni dale ucpana ci porusena a pote do betonove sachty dat sachtu umelou a okapove svody do ni nainstalovat na pevno. Co myslite? Dekuji za rady

Opět fotka na nic. Podstatné je, jak je to s výškou terénu (horního okraje šachty) a dna šachty vzhledem k podlaze místnosti, což nevíme. Jak je vidět, šachta má k vodotěsnosti velmi daleko, proto by bylo nejlepší udělat pevné napojení trubkou na odvod a okapové svody zaústit nad terénem přes čisticí koše též napevno přes odbočky, včetně gule na odkanalizování dvora nebo co je vedle chalupy. Šachtu tím vyřadit, zakrýt poklopem a použít jen jako revizní a montážní přístup.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru