Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak na myši?

Mám pod linkou za plachtou PVC 10l hladký kýblik do ktorého polovička nahádže všetko skompostovateľné, od žrádla, šupiek, lógru kávy z presso, ale tiež papierový obalový materiál, noviny, časopisy, literatúra, pošta, kartóny, škrupiny od vajec, neskonzumované zbytky z kuchyne, čistená zelenina, chleba, pečivo, smaženmé rezne, kukurica, bramborové placky, kačacie, husacie prsíčka, vykostené kosti z mias.

Kýbel je na spodku na dne zakaždým vysypaním na kompost vyložený 3x papierovým savým obrúskom v rolke určené do kuchyne, aby sa mastnoty nelepili na dno.

Na fasáde r.d. zo severnej strany mám vyvedenú točku na vodu s hadicou na konci s tlakovou tryskou, ktorou sporadicky kýbel vypláchem po vykotení obsahu nedožerkov na kompost. Ak je kýbel fest zasraný, nasprejujem do neho rozprašovačom čisté Savo originál, nechám chvíľu pôsobiť a Savo z kýbla opláchnem. Plast je zase ako nový po Save.

Skompostovávam o.i veškerý bordel zo záhrady, od lísitia, šúpolia kukurice, vňate grulí, v septembri zostrihaných, tvarovaných koniferov živých plotov až po rozdrvené konáre a popadané ovocie. V komposte sa mi každoročne liahnu z vajec užovky, obývajú ho ježi, krti dokonca sa mi nesáčkujú do hromady aj ondatry z blízkeho potoka. Je tam živo, rušno ako na Václaváku, vidím ten bordel z hniezdiš živočíchov a to každým tretím rokom po vývoze zotletého matroša medzi uličky, riadky ovocných stromkov (vediem jablone na kordóne).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny