Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak na myši?

Dobrý den všem, nevíte nějákou dobrou radu, jak se zbavit myší? Pastičky mám, každou chvíli se nějáká chytne, ale pořád se množí a pořád se objevujou další. Kočky mám dvě, taky občas nějákou chytí ale furt to nestačí. Nevíte něco co by je vyhubilo všechny naráz aby se nemohly množit?

Předmět Autor Datum
Nepíšete, jestli by to mělo vyhubit naráz všechny myši v domě, na poli, ve městě nebo na světě. Jest…
leo 01.10.2020 08:44
leo
tak stačilo by úplně v baráku, v kuchyni a v předsíni. Takovou firmu jsem už jednou doma měl, ale mo…
PepeLopez 01.10.2020 09:28
PepeLopez
No oni se nevymlouvali.Mají pravdu myška se dostane do baráku hlavně před zimou sebemenší skulinou.J…
kap.dabac 01.10.2020 09:54
kap.dabac
Tak pokud máte do baráku ve zdi díry, pod kuchyňskou linkou hnojiště, tak potom nezbývá než si zvykn…
Robisek2222 01.10.2020 10:02
Robisek2222
Zkoušel jsi nějaký odpuzovač myší? To by je mohlo vypudit z kuchyně kousek dál.
Jan Fiala 01.10.2020 11:52
Jan Fiala
Je to marný, je to marný. Přečti si co tazatel psal v debatě o WC a zjistíš že jakákoliv rada je zby…
nerady 01.10.2020 13:08
nerady
Děkuju všem za rady, konečně jsem měl doma deratizační firmu, předtím jsem nanosil jíl a zadělal pra…
PepeLopez 25.10.2020 20:13
PepeLopez
Nejlepší je postavit mrakodrap. Čím vyšší a bydlení v nejvyšším patře, tím větší vzdálenost od kompo…
nerady 25.10.2020 20:30
nerady
a to jako furt musíš vynášet kbelík do popelnice nebo na kompost? I v zimě nebo když je bláto atd? j…
PepeLopez 25.10.2020 21:36
PepeLopez
Pokud je dotaz směrován na moji osobu a ne na Nudu, tak koš vynáším skoro denně. Když vycházím z byt…
nerady 25.10.2020 21:52
nerady
To jako vážně? Já jen otevřu okno a hodím odpadky na kompost, občas jednou za měsíc vyberu flašky ze…
PepeLopez 25.10.2020 22:38
PepeLopez
Mám pod linkou za plachtou PVC 10l hladký kýblik do ktorého polovička nahádže všetko skompostovateľn…
Nuda 25.10.2020 20:46
Nuda
jo, asi to tak budu muset udělat. Já zkompostovávám taky všechno, akorát sklo odsud někdy vyberu pro… poslední
PepeLopez 26.10.2020 21:07
PepeLopez
..ja je chytam. Vloni jsem jich nachytal 28, z toho 16 nedestruktivni metodou posanou nize, zbytek n…
nocturne.op.15 01.10.2020 21:16
nocturne.op.15
Myši se chytají těžko do pastiček v prostředí, kde mají dost žrádla. Pak stačí pastičku upravit - z…
Jan Fiala 02.10.2020 08:50
Jan Fiala
Co s těma zivejma myškama děláš?
Kenav 02.10.2020 10:55
Kenav
Vyhodí je z baráku na zahradu...
rokator 02.10.2020 11:27
rokator
bydlim v lese, tak to odvazim na druhej konec lesa, tam je druha osada. co s nima delaji oni, to nev…
nocturne.op.15 02.10.2020 16:42
nocturne.op.15
No ak mas tych mysi vela tak je celkom mozne ze ich z opacneho konca lesa po chyteni nosia na tvoj k…
DURI 02.10.2020 19:47
DURI
Měl by je kroužkovat a mohl by tak evidovat, kolikrát se mu která vrátila :-)
rokator 02.10.2020 21:40
rokator

Nepíšete, jestli by to mělo vyhubit naráz všechny myši v domě, na poli, ve městě nebo na světě. Jestli se jedná jen o barák, poraďte se s deratizační firmou, mají na to různé vychytávky, které nejsou běžně dostupné. Až udělají zásah, tak pak na údržbu už stačí jen několik práceschopných a koček, které to baví.

tak stačilo by úplně v baráku, v kuchyni a v předsíni. Takovou firmu jsem už jednou doma měl, ale moc dobré zkušenosti s nima nemám. Vyhubili na chvíli, ale zdaleka ne všechny. Navíc měli takové rady, že to nemá stejně smysl že mi tam vlezou zase oknem a že bych musel spravit zeď že tam vlezou přes zeď když je u země trochu prasklina, že bych musel uklidit pod kuchyňskou linkou, prostě se vymlouvali a vymýšleli aby nebylo poznat že jsou k ničemu.

No oni se nevymlouvali.Mají pravdu myška se dostane do baráku hlavně před zimou sebemenší skulinou.Já to řeším tak že v listopadu když už jsou sestěhované hlavně v kůlně tak je pořádně nakrmím.Samozřejmě že se do baráku také dostanou.Garáží,oknem a podobně.Z krabic od mléka jim vyrobím pěkné domečky a zasypu .Má to ale háček že budete muset po určirou dobu snášet smrad než se tělíčka mumifikují.Kočka je dobrá ale ta může chytat myšky prakticky jen ve volné přírodě,chlévě nebo stodole kde má pro ulovení nějaký prostor.V baráku je to o hodně složitější a spíš je myškám pro legraci.

Je to marný, je to marný. Přečti si co tazatel psal v debatě o WC a zjistíš že jakákoliv rada je zbytečná. Jinak se zde o tématu již několikrát psalo s tím, že prostředky k hubení škůdců pro normální obyvatele, jsou po zásahu EU k ničemu.

Děkuju všem za rady, konečně jsem měl doma deratizační firmu, předtím jsem nanosil jíl a zadělal praskliny ve zdi, a ti "odborníci" z té firmy mi řekli že zato může hlavně kompost, že je prý moc blízko k oknu od kuchyně. Když ho rozhrábli tak tam fakt bylo veliké myší hnízdo, to je fakt. Že bych ho měl přesunout dál od baráku. Což si teda neumím představit, jak bych tam pak házel odpadky od vaření pytlíky atd. které vznikají nejvíc v kuchyni? 10 metrů nedohodím to by lítalo všude. Jak to děláte u rodinných baráků? Máte někdo kompost třeba 10 metrů nebo víc od kuchyňského okna?

Nejlepší je postavit mrakodrap. Čím vyšší a bydlení v nejvyšším patře, tím větší vzdálenost od kompostu. Jinak 99,9% lidí má u domu popelnice a tam odnáší směsný komunální odpad. Mám také kompost ale cca 70 m od domu a dávám na něj posekanou trávu, listí a vykopanou zeminu. Pokud budeš na kompost dávat zbytky potravin tak tam budeš mít myši zase. Z těchto důvodů se také nedoporučují drtiče kuchyňského odpadu do dřezů napojené na kanalizaci, jelikož tím krmíš jen potkany.

Pokud je dotaz směrován na moji osobu a ne na Nudu, tak koš vynáším skoro denně. Když vycházím z bytu a jdu zpět tak se přezouvám (v zimě galoše a v létě venkovní pantofle), pokud je to potřeba tak si obuv čistím před domem a před bytem o rohožku. Cesta k popelnicím je asfaltovaná a ke kompostu nechodím jelikož jak jsem psal kuchyňské zbytky tam nedávám.

Mám pod linkou za plachtou PVC 10l hladký kýblik do ktorého polovička nahádže všetko skompostovateľné, od žrádla, šupiek, lógru kávy z presso, ale tiež papierový obalový materiál, noviny, časopisy, literatúra, pošta, kartóny, škrupiny od vajec, neskonzumované zbytky z kuchyne, čistená zelenina, chleba, pečivo, smaženmé rezne, kukurica, bramborové placky, kačacie, husacie prsíčka, vykostené kosti z mias.

Kýbel je na spodku na dne zakaždým vysypaním na kompost vyložený 3x papierovým savým obrúskom v rolke určené do kuchyne, aby sa mastnoty nelepili na dno.

Na fasáde r.d. zo severnej strany mám vyvedenú točku na vodu s hadicou na konci s tlakovou tryskou, ktorou sporadicky kýbel vypláchem po vykotení obsahu nedožerkov na kompost. Ak je kýbel fest zasraný, nasprejujem do neho rozprašovačom čisté Savo originál, nechám chvíľu pôsobiť a Savo z kýbla opláchnem. Plast je zase ako nový po Save.

Skompostovávam o.i veškerý bordel zo záhrady, od lísitia, šúpolia kukurice, vňate grulí, v septembri zostrihaných, tvarovaných koniferov živých plotov až po rozdrvené konáre a popadané ovocie. V komposte sa mi každoročne liahnu z vajec užovky, obývajú ho ježi, krti dokonca sa mi nesáčkujú do hromady aj ondatry z blízkeho potoka. Je tam živo, rušno ako na Václaváku, vidím ten bordel z hniezdiš živočíchov a to každým tretím rokom po vývoze zotletého matroša medzi uličky, riadky ovocných stromkov (vediem jablone na kordóne).

jo, asi to tak budu muset udělat. Já zkompostovávám taky všechno, akorát sklo odsud někdy vyberu protože to se nerozpadá. A v tom kýbli doma, nemnoží se tam červi nebo jiné potvory? kdysi jsem cosi takhle nechal doma a byly z toho masařky.

..ja je chytam. Vloni jsem jich nachytal 28, z toho 16 nedestruktivni metodou posanou nize, zbytek na pasticky s opalenym chlebem s ponekud vyssi umrtnosti.

Je potreba si uvedomit, ze:
a) mys jenenazrana
b) mys je zavistiva
c) mys je zvedava
d) mys neni moc chytra

Takze jsem naplnil akvarko prosem do vysky tak 10cm. O akvarko jsem oprel latku, po ktere mysi muzou lezt nahoru. Latku jsem na konci opatril prilepenou kulickou z opaleneho chleba, ktera mela nalakat prvni mys. Coz se i stalo, mys se pri pokusu odlepit chleba zritila do akvarka s prosem. Mys umi dobre skakat, ale proso je ultra sypka hmota a skakat se v nem neda - takze mys harasi a chrasti, cimz nalaka ostatni myse. A jak ji vidi jak se rochni v obili, naskacou tam taky.

Akvarko pravidelne vybirat, jednu mys tam dycky nechat. Za tyden bylo po mysich.

Myši se chytají těžko do pastiček v prostředí, kde mají dost žrádla.
Pak stačí pastičku upravit - z místa, kam se dává návnada udělat nášlapnou plochu - na to stačí vizitka po celé šířce pastičky.
Pastičky - klidně několik za sebou pak umístit podél stěny, protože myši běhají podél stěn. Takže můžeš (destruktivní metodou) chytat myši bez návnady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru