Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaké šroubováky a "páčidlo" na montáž NB

Jestli myslis tohle https://www.idnes.cz/technet/pc-mac/sest-skudcu-kteri-zarucene-znici-vas-pocitac.A051107_114116_hardware_psp z roku 2005, tak je to docela sbirka zvastu.

Teplo

Teplo je největším nepřítelem počítače. Zatímco ostatní jevy lze silně omezit, teplo vzniká při práci jednotlivých komponent a množství vyzářeného ztrátového tepla ve výkonnějších součástech počítače neustále narůstá. S rostoucí integrací obvodů se teplo stává problémem číslo jedna při vývoji komponent. Pokud nenastane zvrat v použitých technologiích, za 15 let budou procesory a grafické čipy vyzařovat na centimetr čtverečný stejné teplo jako sluneční povrch.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Slunce Povrchová teplota 5 780 K (tedy 5506.85°C )
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelezo Teplota tání 1538 °C (1 811,15 K) Teplota varu 2861 °C (3 134,15 K)

Je rok 2020, tedy "za 15 let". Mas fakt pocit, ze cipy letosnich pocitacu pracuji (jsou schopne pracovat, jsou vubec schopne vyvinout ... ) pri teplote asi dvojnasobne, nez pri ktere se vyparuje zelezo? A obdobne serioznich tvrzeni tam najdes mnohem vic.

(kdyz jsme u toho tepla - ano, odklopena bocnice v mnoha pripadech chlazeni opravdu zlepsi a pozna se to tak, ze pri jejim odklopeni meritelne klesne teplota jak procesoru, tak grafarny )

CRT monitory fungujou tak, ze magneticky vychyluji paprsek tak, aby behal po obrazovce a podle intenzity rozsvecel ruznobarvene body - samozrejme ze obycejny magnet ten paprsek taky trochu vychyli a pak se holt netrefi kam ma. Zmagnetovat kus konstrukce CRT monitoru asi neni stastne reseni. Nacez prejdou k magnetickemu vlneni, ze muze skodit soucastkam. Tak asi ano, pokud das pocitac do mikrovlnky a zapnes ji, tak to dopadne blbe, ale pokud okolo minutu chodis s magnetem, tak se nestane nic, protoze ten magnet nekmita na frekvenci v radu GHz a nerve do toho kilowaty a tudiz to, co indukuje je zanedbatelne ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny