Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaké šroubováky a "páčidlo" na montáž NB

Co myslis, ze by se mohlo stat? Zmagnetovany tranzistor funguje stejne jako nezmagnetovany, protoze kremik na magnetovani tak nejak celkem sere. Pokud tam tim nebudes mavat tak, abys v kratkych kouscich vodicu naindukoval naprosto silene proudy, tak s tim nemas co udelat. Pokud s tim tak mavat budes, tak ti tlakova vlna od nadzvukoveho sroubovaku ty soucastky z te desky driv vytrha, nez by naindukovala dost velky proud.

Jedine bych nedaval ty neodymy dlouhodobe na loziska vetraku a pevne disky (ktere v sobe mimochodem maji velice silne a velke neodymy, ktere jsou na obycejny sroubovak uz dost neprakticke, protoze by desne zavazely)

Tolik teorie. Praxe je, ze to bezne pouzivam jak na NB, tak na pevne pocitace a nic to nikdy neposkodilo. Napriklad jeden takto smontovany pocitac beze 3 roky v kuse (bez vypnuti, uspani, restartu - 24 hodin denne, 7 dni v tydnu), nez vypadnul v cele ulici proud na dost dlouho, pak jsem do nej pridal dalsi pamet (cili zase vrtani se sroubovakem s neodymem) a bezel v kuse dva roky, nez vypadl proud v cele ctvrti. Po dalsich trech letech v kuse zacal haprovat na nahodne restartovat pri vetsi zatezi, tak jsem ho vypnul, zase ty neodymy, rozebral na soucastky, vysypal takovouhle hromadu prachu z vetraku, prepastoval chladice (ktere kvuli tomu museli ven) a uz je to pul roku a furt jede v kuse a neprehriva se ...

I rada jinych pocitacu v mem okoli je na tom podobne, u nekterych NB jsem uz nekolikrat menil promackanou klavesnici a totalne odrovnane baterky (holt maji jen urcity pocet cyklu, nez zacne kapacita rapidne klesat) a jedou vsechny.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny