Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava stolu

Dobrý den, koupila jsem si stůl který byl již používaný... za velmi výhodnou cenu... Proto jsem neřešila při koupi žádné drobné oděrky. Přesto bych se chtěla zeptat zda lze opravit oděrky stolu v případě že oděrky se nachází na dvou nohách stolu ... Noha je dřevotříska potažená nějakým bílým lesklým "plastem". Deska stolu, která je ze skla má zespod té desky nanesenou bílou barvu, která je malinko místy poškrábaná tudíž chybí a je skrz sklo malinko vidět. Jsem samozřejmě s koupí velmi spokojená jen bych se ráda zeptala zda by s tímto šlo něco udělat. Mě jediné co napadlo přetáhnout oděrky na nohách stolu lakem na nehty 😂 ... Snad budete mít pochopení a pokusíte se mi něco doporučit a poradit... Samozřejmě nechci za to nějak extra utrácet... Snad nikoho svým příspěvkem nepohorším a předem Všem děkuji za rady. Přeji hezký zbytek dne

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Lak na nehty je jen malé baleni Celoxu (nitro email na dřevo), takže žádný problém. nový
umfa 11.09.2020 19:51
umfa
Kupte si kolor sprai nitro bílá mat nebo lesk to musíte zvážit vy a pořádně protřepat dle návodu na… nový
kap.dabac 11.09.2020 21:18
kap.dabac
Všichni píšete brousit tu folii, ale většinou jak se začne za ní tahat, tak se odlepí větší kus. nový
kejki 12.09.2020 07:32
kejki
Fólii samozřejmě nebrousit, jen zamatlat škrábance. Tím lakem na nehty nebo třeba bílým lakový fixem… nový
umfa 12.09.2020 11:17
umfa
Folie jde brousit i s materialem pod ni. Ale musi se spravne pritlacit a skutecne brousit, ne ji str… nový
re4zon 12.09.2020 12:57
re4zon
Ono brousit je silný výraz tam na skle bude stačit odmastit.Ono jde v podstatě o to plochu zdrsnit a… nový
kap.dabac 12.09.2020 19:13
kap.dabac
Je v podstatě možné použít různé způsoby. Skleněnou desku by v místě poškození stačilo zespodu střík… poslední
Zerozero 13.09.2020 10:39
Zerozero

Kupte si kolor sprai nitro bílá mat nebo lesk to musíte zvážit vy a pořádně protřepat dle návodu na postižená místa předem upravená,to znamená případně nohy přebroušené smirkem č 400,to vše odmaštěné nejlépe technickým lihem přestříknout nejdříve lehce zaprášit po zaschnutí stříknout první vrstvu,po dalším zaschnutí stříknout druhou.Pozor nejdříve si to odzkoušejte na kousku kartonu.Pokud nanesete silnější vrstvu riskujete že vám barva steče a vaše snaha nadělá více škody než užitku.

Folie jde brousit i s materialem pod ni. Ale musi se spravne pritlacit a skutecne brousit, ne ji strhavat. Samozrejme pokud je to cinska folie, ktera na tom poradne nedrzi, tak to nejde, ale u prumerne kvalitniho nabytku to neni problem.

Ono brousit je silný výraz tam na skle bude stačit odmastit.Ono jde v podstatě o to plochu zdrsnit aby se barva neodlupovala.CHce to vidět.Jinak se dost těžko odhaduje jak na to jít.Rady jsou tak trochu obecné jak postupovat.

Je v podstatě možné použít různé způsoby. Skleněnou desku by v místě poškození stačilo zespodu stříknout barvou ve spreji. Nebrousit, jen odmastit, třeba trochou prášku na praní s vodou. Ne Jar a podobné přípravky na nádobí, obsahují mastné prostředky na ochranu pokožky. Pokud je jen malé poškození, tak i ten bílý lak na nehty by fungoval. Také by bylo možné použít barvy olejové, nebo akrylátové pro malíře obrazů, dají se koupit v malém balení v papírnictví.
Na škrábance na nohách bych spray nepoužíval. Pokud by poškozená folie odstávala od materiálu nohy, zkusil bych nahřát fenem a přitlačit. Mohla by přilnout. Potom lakem na nehty nebo barvou z papírnictví malým štětečkem vyplnit místo, kde folie chybí, snažit se jen vyplnit a nepřetahovat na folii. Tím se zmírní tloušťkový rozdíl a oprava nebude téměř vidět.
Pouze při větší ploše by mohl být znatelný rozdíl v odstínu bílé. Není bílá jako bílá, i ta má odstíny. Vyzkoušet na malé ploše.
Žena, která si dokáže přesně namalovat nehty, jistě zvládne i tohle, je to v podstatě podobné. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru