Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Navíjak - vysavače

Dobry den, pokušal sa niekto niekedy o opravu navíjení u vysavača, konkretne ,,pérko,, . To vyskočilo podarilo sa mi ho namotat bohužial asi v 1/3 je ,,hrbol,, a v tom mieste prestane spravne namotavat. Niekde som videl video, že stačí nahriat pištolou zmotane perko a ono ako zmakne po vychladnutí dostane original tvar a funguje správne, skušal to niekto - funguje to ? Dekuji, novy naviják cca 500,- a to fakt neee

https://www.nadeta.cz/nahradni-dily/nahradni-dily-eta/domov/Vysava%C4%8De%20ETA/Vysava%C4%8De%20ETA/navijaky/pero-s-kotoucem-eta-140626000-%5Bid%3D140626000%5D.html?ItemIdx=28

Předmět Autor Datum
Podle mně je to blbost, pistolí se to péro jedině vyžíhá nebo popustí a přestane fungovat úplně. Mo… nový
umfa 21.08.2020 11:08
umfa
Dobrý den,rozmotat,kousek kulatinky do svěráku a kladívkem mírnými poklepy hrbol narovnat.Nesnažte s… nový
Lubomír 21.08.2020 12:58
Lubomír
Dakujem obom za odpovede, to nahrievanie to bolo myslím nejake ruské video tak ma to zaujímalo, či f… nový
Diego D 21.08.2020 13:35
Diego D
Měl jsem tři navijáky z vyřazených vysavačů.Ze dvou jsem vnučce vyrobil naviják na šňůru pro draka.N… nový
kap.dabac 22.08.2020 16:28
kap.dabac
Dobrý den,nějak nechápu gramatiku vašeho kmene.Základ je napsat lidem,že třista metrů šňůry na draka… nový
Lubomír 22.08.2020 16:54
Lubomír
Máte pravdu.Využil jsem jenom tu cívku. poslední
kap.dabac 23.08.2020 18:05
kap.dabac
No ked sa mi uz zdarne podarilo vymenit motor bez zlodejskej pomoci ETA servisu : cena vysavača cca… nový
Diego D 22.08.2020 16:56
Diego D

Podle mně je to blbost, pistolí se to péro jedině vyžíhá nebo popustí a přestane fungovat úplně.

Možná, že existuje nějaký trik jak vyhřát jenom ten kousek pérka, kde je zprohýbané a tím jej vyřadit z provozu a navíjení obstará ten zdravý zbytek. Ale nevím, jestli to takhle vůbec může fungovat ani jaký vliv na životnost to bude mít.

Dobrý den,rozmotat,kousek kulatinky do svěráku a kladívkem mírnými poklepy hrbol narovnat.Nesnažte se za studena ohýbat kleštěmi,je křehké,může prasknout.Poklepy se srovná velice snadno.Neohřívejte,popustíte materiál a pero nebude sloužit jak má,mám s tím dost zkušeností,rovnám i péra do starých hodin.Když se však utrhne konec co je ohnutý na zaháknutí,tak ohřeju na plynovém sporáku,natvaruju,ohřeju znovu a zakalím do oleje,péro slouží jako nové dál,jen je kratší čas chodu hodin,ale o málo.
Jinak ta vysavačová péra budou podobná,pokud je stejná délka šňůry,tak bych ve sběrném dvoře požádal o vyhozený kus a vyndal z něj.:-)

Dakujem obom za odpovede, to nahrievanie to bolo myslím nejake ruské video tak ma to zaujímalo, či funguje - nefunguje. To vyklepanie toho miesta ( možno ich bude aj viac :-) ) by som skusil a potom ten zberny dvor. Problém je, že ten navijak ma mechanizmus taky , že sa pero namotava z malého kolečka ( vid link k otazke ) na kolečko velké navijáku a tam je na pevno uchytene - na videach vačšina navijakov vysavačov funguje, že sa pero pekne uchyti na kolečko navijáka a pohybom ,,španuje,, tj nasledne vystrelí a vrati do original stavu, dufam že si rozumieme :-D tak neviem, či mi pomože ked len vytiahnem z náhodneho vysavača a by pasovalo. :?::!:

Měl jsem tři navijáky z vyřazených vysavačů.Ze dvou jsem vnučce vyrobil naviják na šňůru pro draka.Na cívku se vejde třista metrů délky pohodlně.Než jsem koupil v Lidlu levný vysavač BOSCH,tak jsem špatnou diagnostikou poruchy vyhodil naviják který se mě rozpadl v rukách.Proč to píšu.Prostě kabel navíjím na tento vysavač jako za dřevních časů vysavačů a svazek jistím motouzem.A kupodivu mě to nějak neirituje.

Dobrý den,nějak nechápu gramatiku vašeho kmene.Základ je napsat lidem,že třista metrů šňůry na draka ten naviják nepustí rozmotat a zpět navinout.Takže je použitelná jen cívka coby zásobník na šňůru,ale automatické navíjení se nekoná,pouze tak do pěti metrů co bývají šňůry k vysavačům.Jinak to pracuje naprosto stejně jako svinovací metr.:-)

No ked sa mi uz zdarne podarilo vymenit motor bez zlodejskej pomoci ETA servisu : cena vysavača cca 2000,- / vymena motora servisom 1800,- / odkup motora od servisu 1400,- vo finále našiel sam novy motor za 700,- s dopravou, tak by som rad poriešil aj ten naviják, hlavne ked rovnako ako v prípade motora ( odpáleny / urvany drát cca 3mm zo statoru kde ho je asi kilometer :-D ) je to blbost za pár kaček, teda ak by šlo to blbe pero kupit, ak by nebolo vyhodnejšie ,,,pre nich,,, mi predat naviják cely, alebo ideal novy vysavač a takto aspon každé 3 roky a peníze sa hrnú ]:) ale dekuji za postreh.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru