Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jed na myši

A možná ještě dál... Všechno musí "ekologické" jinými slovy neúčinné. I jed musí být natolik ekologický, že je skoro zdravý. Jedy na myši, co se ještě dají sehnat jsou vždy tzv. kumulativní, myš se tím musí živit několik dnů, než se množství látky naakumuluje. Tedy toho musí sežrat dost. A cena? Za kolik se prodává kilo otrávené pšenice, kde je účinné látky 25ppm? (25gr. na milion gr.).
Vždy se jedná o látky, které způsobí omezení srážlivosti krve a následné vnitřní vykrvácení. V tomto případě se jedná o látky silně účinné, ale podobný účinek má i vyšší dávka Acylpirinu. (proto se nedoporučuje užívat Acylpirin a podobné, jako brufen atd, v případě horší srážlivosti, nebo problémů se žaludkem).
Gel v tubě (výše) jsem vyzkoušel. Aplikoval do děr a zakryl. Myší víc než větší množství, ale gel zůstal netknutý.
Voněl ale pěkně, jako "tutti frutti"
Jsem sice příznivec přírody a myši jsou docela pěkná zvířátka, ale také mám rád vypěstované plodiny, nemám rád na půdě i jinde spoustu rozhryzaných věcí a spoustu myších výkalů a moči, infikované nemocemi.
Proto, zcela neekologicky chci vyzkoušet metodu chleba s fridexem. Prý to funguje, ale zatím to vyzkoušené nemám.
Stačí nejlevnější fridex stabil, celkem levně v tescu.
Fridex (etylénglykol) má v organismu stejné účinky jako metylalkohol. Na chuť působí sladce, tedy by to myši v chlebu mohly přijímat. Účinkem hnusné? Ale který jed není?
Je jako u jiných přípravků zajistit aby to nemohla sežrat jiná zvířata, tedy do děr a zakrýt, nebo do krabiček s otvorem jen na myš.
Uvnitř objektu ale chytám myši do pastiček. Jedy neaplikuju, chcíplé myši zalezlé do skulin nejsou vhodné.
Na zahradě usmrcené myši zpravidla zůstanou zalezlé v norách.
Dobře účinné, s účinkem jako prodávané přípravky, ale pro norm. smrtelníka asi nedostupné by bylo použití léků proti srážlivosti. Heparin, fraxiparin a podobné. Podávají se normálně ve velmi zředěné formě. Ve vyšších dávkách způsobí vykrvácení (viz "heparinový vrah"). Ale to už zacházím asi daleko. :-) :beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny